Reprezentacije Španije i Francuske sutra igraju polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj, a iz Francuske stižu informacije o promjenama u rosteru.

Francuska nije briljirala u dosadašnjem dijelu Eura, ali su stigli do polufinala gdje će odmjeriti snage sa raspoloženim Špancima.

Mediji u Francuskoj prenose informacije iz tabora Trikolora. Navodno, selektor Didier Deschamps će napraviti izmjenu u timu.

Zvijezda Antoine Griezmann seli na klupu, a do sada je startao na četiri od pet utakmica. U tim se vraća i Adrien Rabiot koji bi trebao igrati umjesto Eduarda Camavinge.

Didier Deschamps je na press konferenciji govorio o svim timu, Špancima, a najzanimljiviji dio pressa bio je nakon upita novinara iz Švedske koji je kazao da Francuska igra dosadno.

“Jeste li Šveđanin? Živite u Francuskoj. Siguran sam da ste francuski novinar prerušen u Šveđanina. Ako vam dosadi, promijenite kanal. Ne morate gledati naše utakmice. Imamo sposobnost da usrećujemo Francuze, a žao mi je ako vam je u Švedskoj naš fudbal dosadan”, poručio je Deschamps.

Veća očekivanja navijačima Francuske donosi i situacija sa igračkim kadrom u Španiji.

Dani Carvajal će propustiti meč zbog crvenog kartona, suspendovan je i standardni stoper Robin Le Normand, a povrijeđen je Pedri.

(Reprezentacija.ba)