Danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” održana konferencija za medije na kojoj predstavljen novi šefa stručnog štaba Veleža Damir Čanadi.

Zamjednik predsjednika FK Velež Admir Rahimić je u svom uvodnom obračanju poželio srdačnu dobrodošlicu gospodinu Čanadiju, svim prisutnim medijima kao i uputio pozdrave svim navijačima FK Velež.

Obećali smo da ćemo pronaći novog šefa stručnog štaba koji će praviti razliku i uvjeren sam da nam je to i uspjelo. Damir Čanadi je trener sa velikim iskustvom, bogatom trenerskom karijerom i drago mi je da su se ambicije uprave Kluba i gospodina Čanadija poklopile. Damiru smo uspjeli prenijeti koja veličina je Velež, koje sve vrijednosti ima naš tim, i mi kao uprava našem novom treneru stojimo na raspolaganju 24 sata“, rekao je Rahimić.

Foto: FK Velež

Svoje prve impresije po dolasku u Mostar istakao je i novi šef Rođenih gospodin Čanadi.

“Znam da je Velež veliki klub, iako ne poznajem dovoljno domaću ligu ali dosta dugo sam u ovom poslu i siguran sam da ću se brzo adaptirati. Prva utakmica nam slijedi već za desetak dana i moramo se jako brzo uklopiti, kako ja sa ekipom tako i ekipa samnom i već u popodnevnim satima putujem na Kupres kako bi u taj proces krenuli što prije.

Jako sam ponosan da sam dio Rođenih. Vidio sam da Klub ima viziju i da ćemo zajedničkim radom podići stvari na još veći nivo. Ne želim ništa obećavati osim da ćemo raditi i to je način na koji ja funkcioniram“, kazao je Čanadi.

Na pitanje novinara o tome da li će stručni štab Rođenih pojačati sa nekim od svojih pomoćnika Čanadi je rekao:

“Radimo na tome da samnom dođe još jedan pomoćni trener koji je samnom već ranije radio i kojeg dobro poznajem jer smatram da je to jako važno. Sve se izdešavalo jako brzo i polako ćemo se organizovati da kompletiramo i taj segment kako bi sve funkcionisalo onako kako mi to želimo. Kao što sam već rekao, danas idem na Kupres i drago mi je da ću imati priliku upoznati sve ostale naše trenere“.

Za kraj konferencije za medije trener Čanadi posebno je naglasio da mu je izrazito drago što je došao u Klub sa tako velikom armijom navijača čija je podrška neophodna kako bi zajedno išli naprijed i ostvarili ono što svi skupa želimo.

“Svjesni smo da će biti dobrih trenutaka ali i onih manje dobrih i upravo tada je njihova podrška od presudnog značaja. Važno je da budu zajedno sa nama, a ono što im ja mogu obećati je vrijedan rad i stvaranje zajedničkog karaktera. Sigurno da će to morati malo da potraje i molim ih da nam daju vremena kako bi zajedno stvorili nešto dobro za naš Klub.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16