Prozivkom i treningom na glavnom terenu Stadiona Tušanj FK Sloboda Tuzla započeo je prvu fazu priprema za sezonu 2024/2025.

Stručnom štabu FK Sloboda Tuzla kojeg predvodi Zlatan Nalić danas se odazvala većina igrača koji su činili okosnicu tima u Prvoj ligi Federacije BiH, a treniralo je nekoliko igrača koji su na probnom periodu, te će stručni štab nakndano odlučiti o potencijalnom angažmanu.

“Krenuli smo s pripremama. Znate da nas čeka poteška godina. Imali smo federalnu ligu iza nas, sada to treba malo obnoviti. Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti. Pokušat ćemo da od budžeta koji imamo napravimo jednu konkurentnu Slobodu. Moja trenerska želja bi bila da se pojačamo kako bismo bili konkurentni, rekao je Nalić te dodao da mu je cilj da ukloni prefiks “opstanak” kada je u pitanju FK Sloboda.

“Što se tiče naših ciljeva, vi znate da ove godine četiri ekipe napuštaju ligu. Ja kao trener FK Sloboda imam cilj da se s FK Sloboda stigne prefiks opstanka. Mislim da FK Sloboda i po veličini grada i po podršci i navijačke skupine je jedan klub koji uopšte ne bi trebao biti upitan. Sticajem okolnosti na koje ja ne mogu da utječem dovele su do toga da se Sloboda spominje u kontekstu opstanka u ligi. Ja kao trener FK Sloboda i kao dijete ovog grada i FK Sloboda bih želio da definitivno skinem taj prefiks”, izjavio je Zlatan Nalić.

U narednim danima očekuju se konkretna pojačanja, a Sloboda novu sezonu Premijer lige BiH dočekuje sa novim sportskim direktorom. Radi se o bivšem fudbaleru Zajki Zebi koji je 2016. godine upravo u dresu tuzlanskog tima proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH.  

“Mene vežu lijepe uspomene za Tuzlu. Dvije godine sam igrao ovdje, bilo je dosta uspješno. Sada je druga funkcija, nadam se da će biti približno uspješno kao i prošli put. Što se tiče ekipe i terena sigurno da će biti teško. Znamo da četiri ispada. Moramo biti izuzetno kvalitetni”, kazao je Zeba i dodao da će se raditi na pojačanjima.

“Potrudit ćemo se da dovedemo par igrača da budu pojačanja. Sad hoćemo li pogoditi ili nećemo, mislim da ćemo dobro izvagati u saradnji sa šefom stručnog štaba i povući pravo rješenje. Sigurno je da neće svi ostati, ali to je na šefu stručnog štaba, na trenerima i na meni da vidimo ko je za Slobodu, a ko nije. Što se tiče igrača iz juniora naša je vizija da dobiju šansu i da se na njima gradi neka nova Sloboda”, izjavio je Zeba.

Sloboda će prvi dio priprema obaviti u Tuzli, a 19. i 20. juna očekuje ih i turnir u Klokotnici. Nakon toga izabranici Zlatana Nalića će otputovati van Tuzle na finalni dio priprema, a u narednim danima biće poznata destinacija i protivnici na kontrolnim susretima. 

(Reprezentacija.ba)