Milićević pokreće zvaničnu proceduru potrebnu da zaigra za BiH

Danijel Milićević, nogometaš koji je prošle sezone vodio Gent do prve titule prvaka Belgije, a u ovoj nastavio blistati i u Ligi šampiona, u kojoj je njegov tim izborio plasman u osminu finala, igrat će za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, javlja Dnevni Avaz.

Nakon što je Nogometni savez BiH uz podršku medija pokrenuo akciju da Milićevića stavi na raspolaganje selektoru Mehmedu Baždareviću, 30-godišnji nogometaš rođen u Švicarskoj obavijestio je Savez da prihvata ponudu i da je spreman igrati za našu zemlju.

U narednom periodu, Milićević će našoj kući nogometa dostaviti izjavu koja će biti proslijeđena FIFA-i zajedno sa zahtjevom za promjenu sportskog državljanstva, nakon čega možemo očekivati da svjetska organizacija odobrio Danijelu da počne igrati za našu ekipu.

Milićević, koji je porijeklom iz Ugljevika, ali je rođen u Švicarskoj, ranije je nastupao za mlađe selekcije zemlje s Alpa, za koje je zabilježio 12 nastupa, piše Dnevni Avaz.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine pokrenuo je potrebnu proceduru da ovaj 27-godišnji prvotimac Palerma što prije zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

Posted by BiH Reprezentacija on Wednesday, 2 March 2016

(Reprezentacija.ba)