Rukometaši BiH su prethodnih dana učestvovali na Yellow Cupu u Švicarskoj te doživjeli tri poraza.

BiH je uoči nastupa na EURO 2024 poražena od Argentine, Švicarske i Rumunije, a golman naše selekcije Admir Ahmetašević govorio je za zvaničnu stranicu RS BiH.

“Odigrali smo izuzetno loše. Ne možemo se, naravno, opravdati, ali ja bih ispred cijele ekipe zamolio rukometnu javnost da ne zaboravi da je gotovo ista ova ekipa, uz neke sitne promjene, ne tako davno pobijedila Sloveniju u Cazinu i Crnu Goru u Podgorici. Ja i dalje vjerujem da mi možemo izvući to iz sebe i da imamo kapacitet da isto to uradimo i na predstojećem Europskom prvenstvu” rekao je Ahmetašević i dodao:

“Osvrćući se na ovaj turnir, ja sam mišljenja da ovaj turnir trebamo zaboraviti, odnosno moramo zaboraviti što da bi nastavili dalje kako bismo se fokusirali na Europsko prvenstvo. Još jednom bih zamolio javnost da pokuša da nas razumije.

Mi smo dosta mlada ekipa i kao što se vidjelo sada, nismo baš uigrani, ali ima još vremena i ja se nadam i vjerujem da mi to možemo ostvariti i napraviti. Ne gubimo vjeru i nadu, vjerujemo u sebe, radimo dalje i dat ćemo sve od sebe da saperemo gorak okus u ustima nakon ovog turnira.”

Naša selekcija direktno iz Švicarske putuje za Njemačku gdje će se od 10. do 28. januara igrati EURO 2024.

Zmajevi su u grupi zajedno sa Švedskom, Nizozemskom te Gruzijom.

Raspored utakmica BiH na EURO 2024:

11. januar: BiH – Švedska (20,30 sati)

13. januar: BiH – Nizozemska (18,00 sati)

15. januar: BiH – Gruzija (18,00 sati)

Plasman u narednu fazu izborit će dva najbolja tima iz grupe.

Svi dueli naše grupe igraju se u SAP Areni u Mannheimu.

(Reprezentacija.ba)