U21 reprezentativac Petar Sučić (20) produžio je ugovor sa Dinamom, saopšteno je na zvaničnoj stranici aktuelnog šampiona Hrvatske.

Sučić je prethodni ugovor imao do ljeta 2027. godine, a hrvatski mediji javljaju da je novi ugovor produžen do 2028. godine uz mnogo bolje uslove.

“Sekvenca sa zadnje utakmice iz Astane možda najbolje ilustrira njegov nogometni habitus: primirio je loptu na sredini, povukao se nekoliko koraka kako bi što bolje “skenirao” teren, a kad je osjetio da se pred njim otvorilo “more prostora”, munjevito je povukao napad sa svoje polovice do kaznenog prostora, silovito potegnuo sa 18 metara i tako “isprovocirao” vodeći Dinamov pogodak. Daroviti maksimirski vezist Petar Sučić, jedan od pokretača pobjede u Astani, ovoga je petka produžio ugovor sa Dinamom”, navodi se na zvaničnoj stranici Dinama.

Sučić je rođen 25. oktobra 2003. godine u Livnu, a u Dinamo je stigao prošle godine iz Zrinjskog.

“U Dinamo sam došao na proljeće 2022. i od početka mi je bilo odlično, jedva sam čekao doći i što prije krenuti s treninzima. Prvo sam bio s juniorima, a kasnije me trener Damir Krznar priključio u Dinamu II pa sam šest mjeseci paralelno igrao za obje momčadi. Nakon toga sam bio na posudbi u Zrinjskom, osvojili smo smo i ligu i kup.

Tih godinu i pol dana u Dinamu i Zrinjskom bili su mi sjajna pilagodba na seniorski nogomet i dobra priprema za ono što me čekalo, da što prije osjetim razinu duela, agresivnosti, brzinu igre. Što više igram sve mi je lakše”, istaknuo je Sučić koji je svestrani vezni igrač, ali ipak ima omiljenu ulogu:

“Možda bih se opisao kao „šesticu“ koja može igrati i „osmicu“. Dakako, ovisi o treneru i sistemu igre.

Sučić je zablistao na ljetnim pripremama tima iz Zagreba.

“Prezadovoljan sam… Kad dođete u Dinamo, zna se da neće biti lako, ali zato treniram cijeli život. Jedva sam čekao pripreme, potrudio sam se dati sve od sebe pa kako bude. I ispalo je super, Bogu hvala. Nadam se da će tako biti i u budućnosti.”

Inače, Petar je ove sezone odigrao 18 susreta u svim takmičenjima za Dinamo te jednom asistirao.

Za U21 BiH ima osam odigranih utakmica, dok je za U19 BiH nastupio u 16 mečeva.

(Reprezentacija.ba)