Selektor Savo Milošević pokušava podići reprezentaciju BiH iz krize u kojoj se nalazi od odlaska Ivajla Peteva.

Nije mu lako jer je četvrti selektor u manje od godinu dana na kormilu BiH. Mijenjali su se selektori, pomoćnici, igrači…

Dovoljno da škripi na sve strane u organizaciji.

A koliko je situacija alarmantna najbolje govori informacija da je sastav reprezentacije BiH koji je jučer izveo protiv Luksemburga kolao među sportskim novinarima još satima prije utakmice. Neke stranice su ga i objavile prije UEFA-inog zapisnika.

Još jedan ogroman problem za Savu Miloševića – jer ako reprezentacija BiH ne može da se drži one zlatne “da sve iz svlačionice ostaje u svlačionici”, onda ista ta reprezentacija nema ni najmanje šanse za uspjeh.

Nemoguće se ne zapitati da li je ovom slučaju pridonijela i nova praksa u Fudbalskom savezu BiH u kojem predstavnici administracije putem Facebooka, Instagrama, Linkedina i drugih društvenih mreža slobodno komuniciraju mimo zvaničnih kanala i portparola krovne kuće bh. fudbala.

Da li je sastav u eter pustio trener, igrač ili neko od administracije FS BiH uvijek prisutne uz reprezentaciju BiH ne zna se, ali ko god da je to uradio, više ne može ni jednog dana biti dio Zmajeva.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16