Kao što je poznato, NS/FS BiH je blagovremeno započeo organizacione pripreme za učešće „A“ reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, koje počinje 12. juna naredne godine.

Jedna od prvih aktivnosti je izbor i rezervacija trening-centra u kojem će naša najbolja selekcija boraviti tokom Mundijala. Prilikom nedavnog boravka u Brazilu, članovi delegacije NS/FS BiH (generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba Elmir Pilav) izvršili su neposredni uvid u uslove koje pružaju određeni hotelski kompleksi sa potrebnim pratećim sportskim sadržajima, te su o tome, tokom boravka u St. Louisu, detaljno informisali Predsjednika Elvedina Begića, potpredsjednike Darka Ljubojevića i Ivana Beusa, kao i selektora Safeta Sušića.

Nakon pregleda nekoliko trening-centara, izvršena je uža selekcija tri, od kojih će u kasnijoj fazi biti izabran jedan, najadekvatniji za pripreme bh. reprezentacije neposredno prije i boravak tokom Svjetskog prvenstva.

Trening-centri koji se nalaze u najužem izboru locirani su u različitim dijelovima Brazila: najsjeverniji je kod Salvadora, drugi u blizini Sao Paula, a treći, najjužniji, izmedju Porto Alegrea i Curitibe i svaki od njih pruža optimalne uslove za pripreme i boravak.

Konačan odabir trening-centra biće izvršen nakon žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo, koje će biti izvršeno u Salvadoru (oblast Bahia), 6. decembra ove godine.

(Reprezentacija.ba)