Anes Krdžalić (19), mladi reprezentativac BiH u devet mjeseci je promijenio četiri kluba, a o njegovoj situaciji govorio je Andy Bara, poznati menadžer koji vodi računa o njegovoj karijeri.

Andy Bara je gostovao u podcastu Dribler, te je pokušao objasniti šta je bilo sa Krdžalićem ovo ljeto.

“Anes je mladi reprezentativac BiH i dijete Dinama. Bio je jedan od najboljih juniora. Doveo sam ga u Kustošiju, iz razloga što je Albert Riera tražio igrača koji je mlad i dobar. Preporučio sam ga i otišao je u Olimpiju.

Nije se nikako trebao vraćati u HNL, ali Dinamo je insistirao. Uvjerili su ga da će dobiti priliku i napravili smo grešku, prije svega ja koji sam to dozvolio, jer sam pao na njegove emocije”, rekao je Bara i dodao:

“Vjerovao sam da ako bude igrao u Dinamu da može postati svjetska klasa, ali kada su počele pripreme nije dobivao šansu. Nije se znalo ko šta radi. Trener ga je htio, Uprava nije i na kraju je otišao u Lokomotivu. Dinamo je platio Olimpiji transfer za njega.

Jedna čudna situacija, neobjašnjiva. Sve sam doživio u nogometu, ali ovo je jedna od najčudnijih stvari. Mislim da je dobar igrač i da može napraviti dobru karijeru.”

Anes Krdžalić je dijete Dinama, a u januaru 2023. godine je otišao na posudbu u Kustošiju, a samo sedam dana poslije ipak ide na posudbu u Olimpiju. U julu se vratio u Dinamo, obavio pripreme, a od prošlog mjeseca je na posudbi u Lokomotivi.

Dakle, Krdžalić je promijenio četiri kluba u manje od devet mjeseci.

Anes je prošao sve omladinske selekcije BiH.

(Reprezentacija.ba)