Zrinjski u nedjelju od 20,45 sati igra meč osmog kola PL BiH protiv Željezničara.

Tim povodom održana je press konferencija Željezničara, a prisutnim novinarima obratio se trener Nermin Bašić.

Plavi imaju tri poraza u nizu, a Bašić ističe da je njegova ekipa odigrala katastrofalno u zadnjem susretu protiv Sloge Meridian.

“Imao sam danas opciju da dam izjavu za klupsku stranicu, ali odlučio sam da se pojavim, treba stati pred novinare i naše vjerne navijače i priznati da nismo bili dobri. Malo je reći da nismo bili dobri, bili smo katastrofalni posljednju utakmicu.

Ne mislim da treba bilo šta uljepšavati. Svi smo se novčano kaznili jer zaista smo bili loši posljednju utakmicu. Tu sam, uzdignute glave i dalje hodamo, znamo šta nam je i kako dalje činiti. Kriza se nametnula, tri utakmice, tri poraza i jako težak raspored. Mislim da se možemo sabrati kao klub, s našim navijačima zajedno možemo izaći iz ovih stvari”, kazao je Bašić, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

Ipak, trener Plavih želi da gleda pozitivno.

“Na kraju se broje mrtvi, mi imamo još toga za pokazati. Trenutno stanje nas ne zadovoljava. S druge strane, želim da gledamo pozitivno, jer to moramo. Imamo dva izbora, ili ćemo se bježati, ili boriti. Ja nisam čovjek koji bježi.

Primijetili ste svi, vodim ovaj klub sa jako puno emocija, tako će biti do kraja. Vjerujem u naš zajednički projekat. Najavljivao sam ovaj pad, to je normalno. Moramo izaći iz krize, ne igrati lijepo već se pofajtati na terenu u naredne tri utakmice”, rekao je Bašić i čestitao Zrinjskom na velikoj pobjedi protiv AZ Alkmaara.

“Zrinjskom čestitam na onome što rade i za svoju ligu, za njihov klub. Ona njihova sinoćnja utakmica je za anale. Čestitam im od srca. Mi idemo na pobjedu, u situaciji smo da se moramo vaditi, da moramo vratiti ratnički mentalitet na teren. Želim još nešto potencirati: Unutar kluba, između mene, igrača, staffa, vjerujte da nema nikakvih problema.

Bašić tvrdi da je atmosfera u timu jako dobra.

“Odgovorno tvrdim da imamo jako dobru atmosferu, radnu, finu, odnos sa svim igračima, staffom, to je na jednom zavidnom nivou. Navijači se ne moraju brinuti da li je neko nekoga bojkotovao i po tim stvarima koje se potencijaru kada izgubiš utakmicu. Znaju igrači da nisu dobro odigrali, vjerujte da ih je baš sramota. Ali to je život, to je nogomet.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16