Kapiten Edin Džeko (37) govorio je na današnjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg duela kvalif. za EURO protiv Lihtenštajna.

“Sigurno da nismo očekivali da ćemo se naći u ovakvoj situaciji poslije četiri kola sa samo tri boda. Nažalost, nakon dobre utakmice u Portugalu, uslijedio je poraz od Luksemburga. Realno, oni su bili bolji od nas. Poslije toga je došlo do promjene selektora, ali i igrači moraju preuzeti odgovornost. Mislim da imamo kvalitet za više od tri boda.

Ne volim gledati puno nazad. Otežali smo sebi put za EURO, ali ima još šest utakmica do kraja. Sigurno da bi nam jedna pobjeda dala više samopouzdanja. Treba gledati utakmicu po utakmicu. Možda će meč na Islandu biti ključni za dalji razvoj u kvalifikacijama.”

O novom selektoru Kodri:

“Šef i ja se znamo dugo godina. Nikada mi nije drago kada neki trener dobije otkaz. I mi igrači trebamo preuzeti neku odgovornost što se desilo prethodnom selektoru. Naravno, drago mi je što je šef tu sa nama. Vidim da nam može mnogo pomoći i mislim da su igrači to vidjeli ovih dana na treninzima.

Shvatili smo ono što selektor očekuje od nas. Nadam se da ovo može biti početak nečega dobrog. Smatram da ova ekipa može puno bolje i treba puno bolje. Ipak, moramo puno raditi, a to je ono što šef očekuje od nas.”

Meč BiH – Lihtenštajn igra se od 20,45 sati u Zenici.

Tabelu, raspored i statistiku kvalifikacija za EURO 2024 pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16