Jučer je u Mostaru došlo do huliganskih sukoba između navijačkih grupa Red Army i Manijaci, a MUP HNK je danas izdao novo saopštenje.

“03.09.2023.godine u 13,00 sati PU Mostar je obaviještena da je u Ul. M.Tita u naselju Luka došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, gdje je došlo do sukoba veće grupe navijača FK „Željezničar“ „Manijaci“ (oko 100) i „Red Army“ FK „Velež“.

Odmah su na lice mjesta izašle sve raspoložive policijske patrole i situacija je ubrzo stavljena pod kontrolu. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobili su M.H.(1999) i E.M.(1988) iz Mostara dok su lakše tjelesne povrede zadobili D.K.(2000) i S.S.(1984) iz Mostara.

Na licu mjesta pronađene su i izuzete palice i ostala sredstva korištena u narušavanju javnog reda i mira a izvršeno je pojedinačno legitimisanje navijačke skupine „Manijaci“ i svi su pod pratnjom policije predati policijskim službenicima PU Konjic u mjestu Aleksin Han koji su ih propratili i predali policijskim službenicima MUP-a KS”, stoji u saopštenju.

Podsjetimo, Manijaci su u Mostar došli u jutarnjim satima, a potom je oko 13:00 sati došlo do sukoba sa Red Armyem.

Policija je spriječila veći sukob i tuču, a nakon svega su pripadnici grupe Manijaci legitimisani i u koloni ispraćeni u Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16