Željezničar će u okviru 6. kola Premijer lige BiH gostovati Veležu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Andrija Drljo.

“Poseban draž je pripremati utakmicu protiv Veleža, veliki klub, sjajni navijači. Bit će vruće u Vrapčićima, jako teško je dole igrati. Radujem se utakmici, biće pun stadion, lijep nogometni ambijent i sve što treba fudbalu mislim da će biti u Mostaru.

Imamo još dva treninga. Imam dosta upitnika za ovu utakmicu, taktičkih i oko prvih jedanaest. Želim da se rukovodim mislim da želim da budemo hrabri, da igramo na rezultat, da budemo pametni i da obradujemo navijače koji će sigurno biti u velikom broju u Mostaru”, kazao je Bašić.

“Raspoloženje je uvijek na top nivou. Svi su zadovoljni, sretni su. Očekujem vrlo zahtjevnu i intezivnu utakmicu. Velež je jako dobra utakmica, imaju dobrih igrača, ali imamo i mi. Na nama je da se u ova dva dana spremimo, da damo svoj maksimum u nedjelju i vratimo u Sarajevo sa tri boda”, riječi su Andrije Drlje.

Utakmica se igra u nedjelju od 19:45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16