Željezničar je večeras na Grbavici u zaostalom duelu prvog kola PL BiH savladao Igman iz Konjica sa 1:0.

Pobjedu Želji donio je Cocalić golom u 86. minuti, a nakon gola došlo je do tenzija između gostujuće klupe i navijača Plavih na zapadnoj tribini.

Trener Želje Nermin Bašić je nakon utakmice dao svoj komentar.

“Mislim da je to je ljepota i strast fudbala da ‘frca’ na sve strane. Nije ovo pozorište, ko želi u pozorište neka ide tamo. Mislim da smo zaslužili pobjedu. Bili smo fantastični u drugom poluvremenu. Onakav Željo koji želi gol više.

Mislim da smo ranije trebali riješiti utakmicu, jako slatka pobjeda u 86. minuti. Čestitam svojim momcima, danas se umor nije osijetio. Toliko je fanatizma bilo u našoj igri. Drago mi je da smo imali podršku i da smo vratili navijačima za sjajnu podršku sa tribina”, kazao je Bašić i dodao:

“Danas je sredina sedmice, ne znam odakle su ovi ljudi došli na tribine. Prava ljubav. Čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Igman se pokazao kao jako dobra i čvrsta ekipa.

Imaju dosta iskusnih igrača i teško je bilo to probiti. U prvom poluvremenu su imali i oni svoje šanse, ali mislim da smo u drugom mi dominirali i zasluženo pobijedili.”

Željezničar nakon ove pobjede ima devet bodova u utakmicu manje.

Plavi naredni susret igraju protiv Veleža.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16