Zrinjski u četvrtak od 21,00 sati u Mostaru igra protiv LASK-a revanš duel play offa Europa Lige.

Mostarci su u prvom meču u Austriji izgubili 1:2, a trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić obratio se prisutnim novinarima na zvaničnoj press konferenciji.

“Prvu utakmicu smo izgubili 2:1. Platili smo glavom tih uvodnih 15 minuta utakmice. Kasnije smo bili dobri i parirali im te pokazali da možemo igrati bez obzira na njihov kvalitet. Sigurno da je rezultat aktivan i za njih i za nas te ćemo dati sve od sebe da pokušamo proći dalje”, kazao je Rendulić i nastavio:

Moj dojam se o njima nije promijenio. Oni jesu favoriti i imaju blagu prednost od jednog gola. Ponavljam, vidjeli smo da možemo i dat ćemo sve od sebe. Imam sve igrače na raspolaganju koji su željni dokazivanja i žele da pruže maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za prolaz.”

Rendulić očekuje da će LASK igrati oprezno u revanšu.

“Ne vjerujem da će juriti rani gol i bit će tu opreza, ali sigurno da neće doći sa idejom da budu defanzivni. Naša ideja je pokušati se nametnuti i kroz aktivnu igru pokušati zabiti gol što prije. Nadam se da taj gol može usmjeriti utakmicu.”

Trener Zrinjski se osvrnuo i na Premijer ligu BiH.

„Sigurno da nije lako kada u jednom takmičenju dominiraš, a onda u drugom nisi dominantan i onda igrači nisu navikli na takav razvoj događaj. Ipak, moramo znati da u Europi nema laganih protivnika. Moramo se na te stvari navići.”

Rendulić je otkrio i da će Barišić zauzeti mjesto u startnoj postavi nakon odrađene suspenzije.

“Hrvoje Barišić se definitvno vraća na svoju poziciju stopera. Imamo dileme oko jedne ili dvije pozicije, ali i to ćemo danas tokom dana riješiti.”

Trener Mostaraca očekuje da će sutra stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

“Atmosfera je sjajna od prve utakmice Pod Bijelim brijegom. Čak i prve dvije domaće utakmice je bio jako lijepi broj navijača. Očekujem pun stadion protiv LASK-a, vjerujem da je stadion i rasprodat. Mi ćemo pokušati pobijediti i proći dalje.”

Sutrašnju utakmicu direktno prenosi Arena Sport.

Podsjetimo, Zrinjski će u slučaju prolaska igrati u grupnoj fazi Europa Lige, a ako ispadne ide u grupnu fazu Konf. lige.

(Reprezentacija.ba)