U Tuzli će se 16. i 17. septembra, održati seminar za košarkaške trenere, pod imenom 3. INTERNATIONAL BASKETBALL COACHES CLINIC TUZLA 2023, koji je namjenjen košarkaškim trenerima svih uzrasnih kategorija.

Kao i prethodnih godina, hram košarke i sporta, SKPC MEJDAN, ugostit će akreditovane košarkaške trenere iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, kao i eminentne goste -predavače na 3. IBCCLINIC TUZLA 2023.

Trenerski seminar u Tuzli , postaje već tradicionalno mjesto okupljanja košarkaških trenera, željnih dodatne edukacije, i prerasta u ozbiljnu trenersku kliniku koju krasi i visok stepen organizacije, pa se košarkaški treneri rado odazivaju pozivu organizatora za učešće.

I ove godine 3. IBCCLINIC TUZLA 2023,okupit će vrhunske predavače, FIBA experte, što garantuje visok nivo predavanja koja će svi učesnici trenerske klinike u Tuzli dobiti po završetku  u video materijalu.

Ovogodišnji gosti predavači su:

1.Prof.dr.NENAD TRUNIĆ, FIBA expert

2 .Prof.dr.VLADIMIR KOPRIVICA, jedan od najboljih predavača u Evropi,

3. Prof.dr.MARIJANA MLADENOVIĆ, sportski psiholog

4. VLADE ĐUROVIĆ, legendarni košarkaški trener i expert

5. DRAGANA SVITLICA, selektor U18 ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine

6. ADEMIR ZURAPOVIĆ, jedan od najboljih FIBA sudija

Organizator je za sve učesnike 3. IBCCLINIC TUZLA 2023, pripremio bogat trenerski paket, koji osim video materijala, sadrži i specijalno dizajnirane trenerske ruksake, trenerske bilježnice, akreditaciju, CERTIFICATE za učešće, besplatne sendviče i vodu, kao i poklon suvenire sponzora 3. IBCCLINIC TUZLA 2023.

Tehnički organizator 3. INTERNATIONAL BASKETBALL COACHES CLINIC TUZLA 2023, je i ove godine Košarkaški klub ABC BASKET TUZLA.

(Reprezentacija.ba)