Reprezentativke Bosne i Hercegovine u odbojci danas od 18 sati u italijanskoj Monzi protiv Švicarske igraju prvu utakmicu Europskog prvenstva.

Protivnici u grupi pored domaćina Italije i Švicarske su još Rumunija, Bugarska i Hrvatska.

“Reprezentativke su spremne za ovaj turnir, na koji su došle sa velikim ambicijama, spremne da naprave zapažen rezultat. Atmosfera u reprezentaciji je na vrhunskom nivou, i to je ono što krasi ovaj tim, njihovo zajedništvo i timski duh.

Zdravstveni bilten je također zadovoljavajući, iako je bilo manjih zdravstvenih problema kod nekoliko odbojkašica.” objavili su iz Odbojkaškog saveza BiH.

Gledaoci u Bosni i Hercegovini će utakmicu moći gledati besplatno.

Dan kasnije igraju protiv Bugarske, a nakon toga protiv Hrvatske.

Ove tri utakmice će igrati u Monzi, dok će u Torinu igrati protiv Rumunije i domaćina Italije. 

Selektor Stevan Ljubičić pozvao je sljedeće dame:

Milana Božić, Dragana Stevanović, Sanja Vojnović, Irena Vukoje, Dajana Bošković, Duška Kenjalo, Nataša Pavlović, Bojana Ambulija Nina Đukić, Anđelka Radišković, Edina Begić, Iman Isanović, Jovana Biberdžić, Amina Buljubašić, Zara Rendić, Katarina Popić, Ana Zekić, Ajla Paradžik Sara Marković, Ana Terzić, Ema Klopić, Maja Lasić, Merima Hadžić, Edina Selimović, Milica Ivković Jelena Šakotić, Dora Brašnić i Meliha Musić.

Bh. odbojkašice su u kvalifkacijama po dva puta savladale Norvešku i Švicarsku, a jednom Grčku. Jedini poraz doživjele su od Grkinja.

(Reprezentacija.ba)