Meho Kodro (56) prihvatio je selektorsku funkciju reprezentacije BiH nešto više od mjesec dana pred kvalifikacionu utakmicu protiv Lihtenštajna.

U trenutku preuzimanja reprezentacije Kodro još uvijek nije dogovorio sa rukovodstvom FS BiH ko će biti njegovi pomoćnici, što govori da mu sastav njegovog tima nije bio uslov za preuzimanje reprezentacije.

Kako saznaje Reprezentacija.ba u stručnom štabu Mehe Kodre ostaće trener golmana Siniša Mrkobrada koji je radio i kod Faruka Hadžibegića.

Podršku “ključnih” igrača ima i kondicioni trener Almir Seferović koji je osim u reprezentaciji i diljem svijeta radio na pripremi naših reprezentativaca.

Izvor FS BiH otkriva i da se razgovaralo da bivšim reprezentativcima koji bi se priključili stručnom štabu, ali o imenima još uvijek nema informacija. U prvom mandatu Mehe Kodre prije 15 godina ulogu tim menadžera imao je Elvir Bolić.

“Imam neka imena za stručni štab, podijelio sam ih sa Misketom, od danas ću pričati sa njima, ne bih volio da pričam o imenima, neki ljudi imaju poslove, od sutra ćemo početi pričati sa njima i konkretizovati stvari.” rekao je Kodro na ovu temu prilikom imenovanja početkom augusta.

BiH će osmog septembra dočekati Lihtenštajn, a zatim 11. septembra gostovati Islandu.

Činjenica da reprezentacija BiH još uvijek nema imenovan stručni štab 25 dana pred nastavak kvalifikacija za EURO 2024 govori da je način rada u FS BiH još uvijek daleko od onog kojeg iziskuju vrhunski rezultati.

Raspored, tabelu i statistiku kvalifikacija pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16