Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, večeras dočekuje Urartu u okviru revanš utakmice 1. pretkola Lige Šampiona.

Zrinjski je u prvoj utakmici savladao Armence sa 1:0, a gol odluke postigao je Senić u 89. minuti susreta.

Urartu je u prvom meču imao nešto bolji posjed nad loptom i više udaraca prema golu Plemića, ali je na kraju bh. predstavnik stigao do vrijednog gola.

Iz tabora Zrinjskog upozoravaju da i dalje nije ništa gotovo i da će morati dati maksimum, uz veliku podršku s tribina, kako bi prošli u drugo pretkolo Lige Šampiona.

“Ova utakmica je jako bitna. Imamo prednost iz prve utakmice i ništa nije gotovo, rezultat je otvoren i za jednu i za drugu momčad. Blagu prednost imamo, ali prva utakmica je pokazala da je to dobra momčad koja ima dosta dobrih pojedinaca i koja je završila na prvom mjestu ispred ekipe koja je lani igrala Konferencijsku ligu”, kazao je Krunoslav Rendulić, strateg Zrinjskog.

Kladionice vjeruju u prolazak Zrinjskog. Kladionica Volcano na dan utakmice daje kvotu 1.52 na pobjedu Zrinjskog, dok je kvota na prolaz prvaka BiH 1.05. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Atmosfera među navijačima Zrinjskog je sjajna. Za samo par dana su kupili sve ulaznice za ovaj meč, a posebno ih raduje povratak pod Bijeli brijeg nakon okončanja radova na zamjeni terena.

Utakmica Zrinjski – Urartu igra se večeras od 20:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)