Torpedo Kutaisi i Sarajevo su večeras u Gruziji odigrali 2:2 u utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Konf. ligu.

Nakon meča trener Sarajeva Mirza Varešanović obratio se prisutnim novinarima.

Varešanovića je na samom početku zanimalo zbog čega na stadion nije bilo navijača Sarajeva, koji su se po dolasku na tribine sukobili sa policijom i odmah su izbačeni.

“Želio bih prije nego komentarišem utakmicu da pitam organizatora zašto naši navijači nisu bili na stadionu? Prevalili su toliki put da bodre Sarajevo i na kraju nisu gledali utakmicu. Volio bih da mi neko odgovori na to pitanje. Nije korektno da toliko kilometara prevale i onda da im neko ne dozvoli da budu prisutni na stadionu. Ne znam šta se to moglo desiti, stvarno mi nije jasno”, kazao je Varešanović i osvrnuo se na dešavanja na terenu:

“Što se utakmice tiče, znali smo da nas očekuje težak susret i iskusan protivnik. Bili smo puno bolji u prvom poluvremenu. Imali smo mnogo prilika i nismo ih iskoristili. Prvi prekid protivnika donio je gol u najgore moguće vrijeme za nas. Vratili smo se brzo, izjednačili, ali onda opet greška u odbrani, izbijanje lopte na nogu i primamo gol.

Cijelo vrijeme smo pokušavali da napadamo. Postigli smo drugi gol, ali poslije smo malo pali i nesvjesno se povukli. Napravili su nam pritisak i imali su prilika. Mislim da je ovo najrealniji rezultat. Imamo još sedam dana da se spremimo za revanš.

Varešanović smatra da je njegov tim favorit u revanšu na Koševu.

“Ovo je naša prva takmičarska utakmica i kad sve sagledam mogu biti zadovoljan. Preuzimamo ulogu favorita za duel na Koševu. Večeras mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom u kojem smo trebali voditi dva razlike.”