Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Petar Sučić (19), na pripremama je sa zagrebačkim Dinamom, a mediji u Hrvatskoj hvale dojučerašnjeg igrača Zrinjskog.

“Na prvoj pripremnoj utakmici protiv Kopra iznimno se dopao veznjak Petar Sučić (19). Pretrčao je najviše od svih Dinamovih nogometaša, čak 12,737 metara, oduzeo je mnogi lopti, započeo akciju za prvi pogodak, bio je agresivan, brz, baš onakav tip igrača kakve traži Igor Bišćan”, pišu Sportske novosti, a potom Sučić govori:

“Za sada mi dobro ide na pripremama, potrudit ću se, dati ću sve od sebe kako bih ostao u rosteru ove Dinamove momčadi. Ako će trener smatrati da je to dovoljno da me zadrži, nitko sretniji od mene. U suprotnom, Bože moj, idemo dalje. Jasno, kao i svaki igrač koji je ovdje na pripremama imam cilj ostati, biti zadržan. Svi mi pokušavamo dati maksimalno što se može kako bi zadobili trenerovo povjerenje. On će na koncu donijeti odluku.

Stvarno mi je super bilo u Zrinjskom. Bila je to moja prva seniorska sezona, ali sam se iznenadio kvalitetom lige. Istina, znao sami prije da tamo ima kvalitetnih momčadi, ali je bilo bolje nego što sam mislio. Odigrao sam puno utakmica, osjetio jake duele, pravi seniorski nogomet. Na kraju smo osvojili duplu krunu, mogu samo biti jako zadovoljan svime u Zrinjskom.

Naravno da Dinamo ima veću kvalitetu, ovdje igraju mnoge velike zvijezde. Ovdje su apsolutno svi igrači visoke klase, u tjelesnom i taktičkom smislu, vrhunskog nogometnog znanja. Što baš nije slučaj u Zrinjskom. Ali to i jest logično, ne mogu igrači Zrinjskog biti na razini kluba kao što je Dinamo koji je prošle sezone igrao skupinu Lige prvaka. Ali kad se radi o Bosni i Hercegovini, Zrinjski je daleko najkvalitetniji”, kaže mladi Zmaj za Sportske novosti.

Petar Sučić je rođen u Livnu 2003. godine. Igrao je za juniore bugojanske Iskre, potom za kadete i juniore Zrinjskog. Bio je u Dinamu II, a prošlu sezonu je igrao za Zrinjski.

Za U21 selekcije BiH sakupio je četiri nastupa, dok je za juniorsku odigrao 16 mečeva.

(Reprezentacija.ba)