Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, krenuo je s pripremama za narednu sezonu.

Krunoslav Rendulić na prvom treningu na raspolaganju je imao ukupno 28 igrača, a opravdano je izostao samo kapiten Nemanja Bilbija, koji je na okupljanju A reprezentacije.

Uz sedmoricu potvrđenih pojačanja i dojučerašnjeg juniora Adnana Berbića, pripreme s Plemićima počela su i dvojica 23-godišnjih Izraelaca, vezni igrač Gilad Avramov i krilni napadač Ihab Abu Alshech, koji su dobili priliku da se nametnu stručnom stožeru te se izbore za ugovore s Plemićima.

HŠK Zrinjski Mostar današnjim treningom počeo je pripreme za novu sezonu u koju ćemo ući bez nekoliko igrača koji su ugradili svoj doprinos u osvajanju posljednjih trofeja.

Almir Bekić, Karlo Kamenar, Dragan Juranović, Silvio Ilinković, Nikola Mandić, Marin Topić, Kristijan Stanić i Filip Brekalo više nisu igrači osmerostrukog prvaka, dok se Mario Ćuže, Petar Sučić i Milan Vukotić vraćaju u redove GNK Dinamo Zagreb.

“Europa nam prvo dolazi, a mnoge to najviše i zanima. Prvi cilj kluba je da izborimo grupu Konferencijske lige i mislim da je to moguće. Uz malo sreće na žrijebu naše šanse rapidno rastu. U domaćem takmičenju pokušat ćemo odbraniti dvostruku krunu. Ambicije jesu visoke, ali sami smo sebi postavili visoke standarde i podignuli letvicu visoko”, kazao je Rendulić.

Zrinjski će sezonu početi utakmicama 1. pretkola Lige Šampiona, a svog rivala će saznati 20. juna.

(Reprezentacija.ba)