Milan i Inter u srijedu od 21,00 sati igraju prvi duel polufinala Lige Šampiona.

Rade Krunić (29) će prema najavama iz Italije igrati u startnoj postavi Milana, a trener njegovog kluba Stefano Pioli govorio je uoči sutrašnjeg derbija.

“Ekipi nikada nije nedostajalo duha, ali sam duh nije dovoljan ako ne posjedujemo određeni kvalitet. Utakmica će biti neizvjesna, ali zabavna. Pokušao sam da svojim igračima ‘usadim’ odlučnost, ali i da uživaju igrajući ovaj meč.”

Pioli smatra da Milan može svakoga izabaciti u dva meča.

“Izbacili smo Tottenham i Napoli, pa možemo izbaciti svakoga. Inter je prema mišljenju nekih favorit, ali mi ćemo igrati svoju igru. Moramo uzeti u obzir da se igra 180 minuta. Mi smo bili u sjajnoj fromi u Ligi Šampiona. Sada ćemo pokušati napraviti dodatni korak i plasirati se u finale. To bilo nevjerovatno.”

Trener Milana je kratko prokomentarisao navijače.

“Očekujemo da će atmosfera na San Siru biti odlična. Navijači će nas bodriti od samog početka pa sve do kraja.”

Jedan od najboljih igrača Milana Leao je upitan za sutrašnji dvoboj.

“Trenirao je individualno i vidjet ćemo sutra da li će igrati. Ukoliko bude u rosteru, onda će vjerovatno dobiti šansu za igru. Smiren sam. Igrač i doktori će biti ti koji će odlučiti da li će mi biti na raspolaganju. On ima jedinstvene karakteristike, ali u slučaju njegovog izostanka imat ćemo druga rješenja. Možda će umjesto njega igrati Saelemakers.”

(Reprezentacija.ba)