Zrinjski i Željezničar u petak od 15,00 sati u Čitluku igraju jedan od derbija 26. kola Premijer lige BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Zrinjskog, a prisutnim novinarima obratio se trener Krunoslav Rendulić.

“Imali smo zaista izazovnu prošlu sedmicu, a ako uračunamo i raniji meč sa Širokim, imali smo tri teške u nizu i sve smo ih riješili u svoju korist. Nemamo vremena za pretjerana slavlja jer nas već sutra očekuje nimalo lagan izazov”, kazao je Rendulić i osvrnuo se situaciju u Željezničaru:

Željezničar je dobra ekipa. Jedna stvar nam malo ne ide u prilog, a to je promjena trenera. Novi trener i smjena obično donose pozitivnu energiju. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali mi smo na to spremni.

Željezničar u zadnje vrijeme jest u rezultatskom deficitu, ali to je dobra ekipa. Imaju jako dobar napadački potencijal, nezgodna krila i iskustvo. Ekipa su koja ima glavu i rep.”

Trener Zrinjskog je govorio i o zdravstvenom biltenu.

“Što se tiče povreda, stanje u ekipi je daleko od idealnog. Sigurno je da Tičinović nije spreman, Ilinković ima sitnih problema od susreta sa Tuzlom te ni on neće igrati. Imamo još nekoliko igrača koji imaju viroze pa ćemo shodno tome sastaviti ekipu.”

Mostarci imaju čak 17 bodova više od drugog Borca i veoma su blizu odbrane naslova šampiona BiH.

“Titula je jako blizu, iako još nije sve gotovo jer su 24 boda u igri. Vjerujemo da ćemo odbraniti titulu i sve ide u tome smjeru. Nadam se da će to biti što prije tako da se možemo fokusirati na polufinale Kupa, a nadamo se i na finale.”

Rendulić je pohvalio i igre gradskog rivala Veleža.

“Čini mi se da je Velež, uz nas, najbolja ekipa u proljetnom djelu sezone. Oni su unajvećem su zamahu i siguran sam da će oni dohvatiti Europu.

Sve je još otvoreno, jer su tu Borac, Široki pa i Željezničar. Što se tiče borbe za opstanak, svako ima svoje šanse i svako ima pravo da se nada.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16