Fudbaleri Sarajeva su na Bilinom Polju odigrali samo 1:1 protiv Sloge Meridian u uvodnom meču 25. kola Premijer lige BiH.

Sarajevu je u 95. minuti poništen gol, a trener Bordo tima Mirza Varešanović smatra da je njegov tim oštećen.

“100 posto smo oštećeni. Kada smo postigli gol glavni sudija je pokazao na centar, a onda je pomoćni nešto rekao, a nije mi jasno kako pomoćni može bolje vidjeti od glavnog koji je bio bliži.

Rekao sam da nas čeka teška utakmica bez obzira na poziciju Sloge na tabeli. Dobro smo otvorili utamicu, poveli i nije mi jasno zašto smo stali.

Dogovorili smo se da krenemo odmah agresivno i jako na njihov gol, da pravimo pritisak na njihovoj polovini i to smo radili do gola. Nakon gola smo stali i kao da se uvukla neka nervoza. Imali smo još prilika”, kazao je Varešanović na press konferenciji i dodao:

“U drugom poluvremenu ista slika, naša dominacija i posjed lopte i šanse. Jednostavno to je tako u fudbalu. Primamo gol isto kao u Tuzli nakon individualne greške. Šerbečić je labavo ušao u duel i primili smo gol.

Nakon toga smo sve vrijeme pokušavali i napravili smo izmjene. Pojačali napad i pokušali postići drugi gol. Na kraju nismo uspjeli.”

Varešanović je kratko odgovorio o tome šta misli o skandiraju navijača koji traže njegov odlazak.

“Nije me publika postavila na ovo mjesto. Mene je postavio predsjednik i kada on kaže da idem, ja ću ići.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16