Džanan Musa je jedan od najboljih košarkaša Real Madrida ove sezone. Nakon odlične prošle sezone u Breoganu, Musa je stigao u Real i apsolutno opravdao epitet pojačanja.

“Kada vas Real Madrid pozove uvijek to prihvatite. Naravno da sam imao još dosta ponuda, ali sam odmah potpisao ugovor s Realom i sretan sam što sam napravio takav izbor”, kaže Musa i dodaje:

“Želim da se dokažem. U srijedu sam završio nastup na Evropskom prvenstvu, u četvrtak sam došao u Madrid, u petak već bio na treningu, a u nedjelju odigrao svoju prvu utakmicu u dresu ovog kluba. Ovo je veliki klub i znam da su očekivanja ogromna i htio sam na taj način pokazati da sam spreman žrtvovati sve da budem važan dio ovog kluba”.

Musa ističe da je emotivan iako se na terenu nekada čini drugačije.

“Dosta sam emotivan. Neki ljudi znaju reći da sam dosta arogantan, ali zaista nisam”, ističe bh. reprezentativac i otkriva s kim se najviše druži.

“Prvo, pričamo isti jezik, ali nije samo to jer imamo i slične karijere. Obojica smo otišli u NBA gdje su bila velika očekivanja od nas, ali nije prošlo baš najbolje. Ipak, sve se dešava s razlogom i da je to ‘upalilo’ sada ne bih bio u Real Madridu i ne bih bio ovako sretan.”

Nekadašnji igrač Brooklyn Netsa igra FIFA-u na Play Stationu, naravno sa Real Madridom.

“Mnogo igram PlayStation 5 i najviše fudbalske igrice koje su mi inače najdraže. Igram s Realom. To je u potpunosti istina. Imam dva dresa, jedan je bijeli, a drugi ljubičasti baš kao ovi Realovi. Ko mi ne vjeruje, ako igrate protiv mene i kada vidite dresove Real Madrida onda ćete znati da sam to ja”, kazao je Musa i dodao za kraj:

“Želim ostati ovdje koliko god je moguće i osvojiti što više titula i to je moj primarni cilj. Šta će se desiti dalje niko ne zna, život je nepredvidiv, ali ovdje sam sretan i nadam se da ćemo osvojiti što više titula”.

(Reprezentacija.ba)