KATAR 2022/ Dva nekadašnja reprezentativca Francuske će u finalu Mundijala navijati za Argentinu

Trezeguet i Gignac navijaju za Argentinu protiv Francuske

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Derim
17.12.2022. 14:29

Cantona navija protiv Francuske još od 2000. godine a danas vjerovatno i Benzema i Ben Arfa. Cantona je optužio Deschapa za mržnju prema sjevernoafričkim Arapima, a kasnije i Benzema. Deschamp je tužio Cantonu ali je sud odbacio tužbu. Francuzi, njihov savez, selektor, navijači, su mi prvi ogadili svjetska i evropska prvenstva i generalno reprezentativni fudbal – kad francuzima još dodaš balkanske repke i navijače, ali i razne druge nacionalne timove, dobiješ paradu šovinizma. A FIFA je k'o fol sva posvećena borbi protiv svake vrste diskriminacije.

Derim
Reply to  Derim
17.12.2022. 14:32

Ipak, na sreču, odavno su napisane naučne studije o sprezi desničarske politike,kapitalizma i fudbala i drugih najpopularnijih kolektivnih i individualnih sportova koji se igraju pod nacionalnim zastavama.

Anonymous
17.12.2022. 17:29

U Francuskoj ekipi igraju većinom ljudi koji znaju sta je stranac biti u Francuskoj dolaze iz gheto,to nema veze sa politikom,za Francusku igra i Evropa i Afrika i to je ljepo vidjeti i zato mnogo Arapa i navija za Francusku nije to bas sve kako medije pisu.

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM