Samo četvorica igrača iz prvih 11 koji su 2018. godine pobijedili Argentinu danas su u prvoj postavi Hrvatske.

Hrvatska je prije četiri godine sa 3:0 razbila Argentinu u grupnoj fazi SP 2018 u Rusiji, a selektor Zlatko Dalić tada je na teren poslao Subašića, Vrsaljka, Lovrena, Vidu, Strinića, Rakitića, Brozovića, Rebića, Modrića, Perišića i Mandžukića.

Kasnije su ušli Kramarić, Kovačić i Ćorluka.

Danas su tu iz prvih 11 Lovren, Brozović, Modrić i Perišić, a Kovačić i Kramarić su dio prve postave.

Subašića je na golu zamijenio Livaković, Gvardio je stoper mjesto Vide, Sosa na beku umjesto Strinića, a Juranović umjesto Vrsaljka. Kovačić je uskočio umjesto Rakitića, a umjesto Rebića i Mandžukića rotiraju se Kramarić, Vlašić, Pašalić, Petković, Livaja…

Primjer iz udžbenika kako napraviti smjenu generacije, uz činjenicu da Hrvatska više nema klasnog napadača iz nekih od najvećih europskih klubova.

“Jednostavno nemamo napadača. Jedan igra za Dinamo, jedan za Hajduk, jedan za Osasunu, a četvrti je Kramarić koji je više kao drugi napadač. Daliću su prigovarali neki kada nas je vodio u Rusiji da je uspio zbog generacije, zbog Modrića, igrača. Na kraju dana je uvijek do igrača, ali oni moraju vjerovati. A to što je sada Dalić opet uspio, nema dovoljno riječi kojima bi se to opisalo. Dalić donosi smirenost, vjeru, nije glasan i jako je pametan. On donosi tu mješavinu između energije i smirenosti” komentarisao je to i Slaven Bilić.

Za Argentinu sa druge strane više ne igraju legendarni Higuain, Aguero, Mascherano…

(Reprezentacija.ba)