Hrvatska je u petak nakon penala pobijedila Brazil i plasirala se u polufinale Mundijala u Kataru, a selektor naših komšija Zlatko Dalić kaže da se cijeli svijet divio njegovoj selekciji.

“Ponos. Ponos do neba što je Hrvatska među četiri na svijetu. Sjajna noć za hrvatski narod. Cijeli svijet nas je gledao i divio se našoj kvaliteti. Kad izbacite Brazil, morate biti sretni i ponosni. Umoran sam, ali sretno umoran. Treba uživati u ovome, ali ne puno. Danas kreće priprema za Argentinu”, kazao je Dalić na press konferenciji i dodao:

“Pobjeda poništi sve, zaboravi se trka kroz 120 minuta. Nije se osjetilo na jučerašnjoj utakmici onih 120 minuta protiv Japana. Mislim da je to dobro i da nećemo imati puno problema jer o tome niti ne stignemo razmišljati. Odmorit ćemo se danas, a sutra pripremati. U ovom trenutku smo nigdje, ni tu ni tamo. Preboljeli bismo poraz u grupi ili poraz od Japana u osmini finala, ali šta sada? Moramo sve napraviti da napravimo nešto više.”

Hrvatska će u borbi za finale igrati protiv Argentine.

“Ladić je gledao utakmicu Argentine, napravit ćemo analizu. Onemogućavali smo Neymara, sad ćemo pokloniti pažnju tome kako zatvoriti Messija. Njega nije dobro čuvati čovjek na čovjeka, ali moramo zatvoriti prilaz lopti prema njemu. On čeka loptu i onda je pun energije. Morat ćemo paziti da mu ne ostavimo prostora. Ključ će biti odbrana. Budemo li ponovili to kako smo igrali protiv Brazila, onda za njega neće biti prostora.”

Selektor Hrvatske smatra da njegove izabranike čeka težak zadatak u polufinalu.

“Nismo obraćali puno pažnje na njih. Puni su motiva. Brazil je ispao i oni zbog toga slave. Čeka nas težak posao. Imat će ogromnu podršku. Messi im je i dalje glavni igrač i igra sjajno. Ostali se mijenjaju. Tu je Di Maria, a ima i mlađih igrača. Sve će ovisiti o nama. Ne budemo li pravi, sve je manje važno. Ranjivi su, imali su 2:0 protiv Nizozemske, a onda je bilo 2:2. Napravit ćemo analizu, trudit ćemo se.”

Dalić je govorio i o periodu od prije pet godina kada je postao selektor Hrvatske.

“Prije pet godina situacija je bila nezahvalna i loša. Negativna klima, prazni stadioni, ne smiješ igrati u svome gradu u Hrvatskoj. Kad sam preuzimao reprezentaciju, razmišljao sam samo o Ukrajini. Tada nije bilo puno vjere u mene, bilo je samo da se to odradi. Kako je vrijeme prolazilo tako sam se i ja učio i sad smo tu gdje jesmo”, rekao je Dalić i dodao:

“Sjetit ćete se što se radilo protiv mene. Htjeli su me srušiti. Nisu uspjeli. To je moja snaga. Mnogima to smeta, ova reprezentacija je mjesto domoljublja, zajedništva, ljubavi i hrvatske zastave. Nekima smeta što je Hrvatska – Hrvatska, ali ne damo se. Bogu hvala na snazi koju mi je dao kad sam pokleknuo. Trebalo je snage da se ovo prođe.”

(Reprezentacija.ba)