Francuska je jučer bez mnogo problema savladala Poljsku sa 3:1 i zakazala okršaj sa Englezima u 1/4 finalu. Susret je u 41. minuti bio nakratko prekinut jer je defanzivac Francuske Kounde morao skinuti lančić sa vrata.

Fudbalerima je izričito zabranjeno nošenje bilo kvakog nakita, a Kounde je lančić nosio od prve minute i ostaje nejasno kako sudije ranije nisu vidjele ovaj propust.

Kounde je morao skinuti lančić u 41. minuti nakon intervencije pomoćnog sudije, a nakon meča je o tome govorio selektor Francuske Didier Deschamps.

“Nema pravo to da radi, to je kršenje pravila. Ne znam šta ima na tim lančićima, ali znam da je on baš sujevjeran. Nikad ih ne skida na treninzima, ali na utakmicama to ne možeš da radiš”, rekao je Deschamps i dodao:

“Ne znam šta mu znače ti lančići i nije me briga. Rekao sam mu na poluvremenu da mu je sreća što nije bio u tom trenutku blizu mene inače ti lančići ne bi dobro prošli. Sudija je rekao da je prekršio pravilo, ali smo to mi već znali. Ne smiju igrači da nose nakit i to je pravilo već godinama na snazi. To nije dozvoljeno i ljut sam što je on to uradio i sreća je samo što nema kazne za to.”

(Reprezentacija.ba)