Romi je u nekim kombinacijama i bod dovoljan da se plasira među 16 najboljih timova Lige Šampiona

Fudbaleri Rome za koju nastupaju naši Edin Džeko i Miralem Pjanić večeras će u meču šestog kola grupe E Lige Šampiona u Rimu igrati protiv BATE Borisova i pokušati doći do rezultata koji će ih odvesti u osminu finala.

Nakon pet odigranih kola u grupi E, Barcelona je osvojila 13 bodova i obezbijedila plasman u narednu fazu, dok će se borba za drugo mjesto voditi između Rome, Bayera i BATE Borisova.

Roma i Bayer imaju po pet bodova, a BATE je posljednji sa četiri.

Garcia uvjeren u pobjedu Rome

Ekipu Rome pobjeda vodi u osminu finala, dok bi i neriješen rezultat mogao biti dovoljan za prolaz, ali u tom slučaju Bayer ne bi smio savladati Barcelonu  u Leverkusenu.

S druge strane, goste iz Bjelorusije eventualni trijumf bi donio osminu finala uz remi ili pobjedu Barcelone u Leverkusenu.

“Moramo ostvariti pobjedu kako bi otvorili novo poglavlje. Počeli smo sezonu veoma dobro, ali u posljednjih nekoliko sedmica igramo loše. Ipak, ispred nas je još mnogo susreta, a i dalje smo u trci za željenim ciljevima” kazao je naš Edin Džeko na press konferenciji uoči večerašnjeg meča i dodao:

“Ako nema golova, to je moja krivica. Trebao sam biti bolji, kao recimo u posljednjem meču protiv Torina gdje sam propustio šansu za vodstvo od 0:2. Znam da ova ekipa može pobijediti svaku utakmicu”.

Trener Rome Rudi Garcia smatra da njegovi izabranici mogu do osmine finala Lige Šampiona.

“Imamo 18 igrača koji će dati sve od sebe da pobijede. U ovom duelu trijumfovat će momčad koja bude više željela pobjedu, a naša želja je nevjerovatna, kao da igramo derbi utakmicu. Želimo da budemo u Nyonu kada bude žrijebanje za osminu finala”, riječi su Garcije.

Po dva pogotka Džeke i Pjanića u Ligi Šampiona

Edin Džeko i Miralem Pjanić su spremni za večerašnji meč i najvjerovatnije će igrati od prve minute.

Oba naša reprezentativca postigala su po dva gola u četiri odigrana susreta u Ligi Šampiona ove sezone za Romu.

Pjanić je sa 9 golova najbolji strijelac Rome u svim takmičenjima, a Džeko se upisao pet puta u listu strijelaca.

Romi će nedostajati povrijeđeni Totti, Torosidis i Gervinho, dok BATE, koji je u prvom duelu ove dvije ekipe u okviru drugog kola grupe H u Borisovu iznenađujuće slavio sa 3:2, dolazi u kompletnom timu u Rim.

Utakmica između Rome i BATE Borisova igra se sa početkom u 20,45 sati, a glavni sudija je Martin Atkinson iz Engleske.

U drugom susretu grupe E u Leverkusenu od 20,45 igraju Bayer i Barcelona.

(Reprezentacija.ba)