Nakon ispadanja na penale iz Konf. lige u Bratislavi, trener Zrinjskog Sergej Jakirović komentarisao je poraz svoje ekipe od domaćeg Slovana.

“Ne znam odakle da krenem. Dobro smo se pripremili za Slovan, znali smo da će igrati 3-4-3. Čekali smo njihovu grešku u odbrani i dočekali je. U prvom poluvremenu mogli smo dati 2-3 gola, mogao je i Slovan zabiti. Išlo je sve kako treba, jedino je bio problem što sam morao tri igrača zamijeniti zbog ozlijeda. Ne znam da li bi Hičkok uspio režirati ovakvu završnicu, ali zato je nogomet najljepša igra na svijetu – puna emocija, puna preokreta…”

“Na kraju se može reći da nismo imali sreće. Ali jako sam ponosan na dečke koji su igrali, hvala svim ljudima koji su došli. Bilo ih je puno više nego što je bio zvanični broj. Hvala im još jednom, nije lako izdvojiti vrijeme, novac…”

“Razočarani smo, teško je, ali rekao sam igračima da su i najbolji igrači na svijetu promašivali penale. To se događa, posebno nakon 120 minuta igre. Ipak, preponosni smo na sve što smo uradili, ova ekipa je odlična i ovo je bilo lijepo, želili smo grupnu fazu koju niko nije uspio ostvariti do sada u BiH, ali moraćemo još sačekati. Sada se okrećemo bh. prvenstvu. Idemo dalje!”

“Teška utakmica za vođenje, izgubio sam glas. Koliko god se trudio govoriti sa klupe, ne čuju te igrači.”

(Reprezentacija.ba)