Košarkaši Crne Gore u srijedu od 19,00 sati u dvorani Morača u Podgorici igraju protiv Bosne i Hercegovine meč sedmog kola grupe K kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zanimljivo da je ulaz na sutrašnju utakmicu besplatan, a selektor domaćina Boško Radović i kapiten Bojan Dubljević su najavili meč sa BiH.

“Ovo je važna utakmica za nas, koja niti nas direktno kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, niti nas eliminiše iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ovo je prva od šest utakmica u drugoj grupi kvalifikacija, a uz Litvanije ćemo imati dvije u ovom „prozoru“. Dakle, puno je utakmica i bodova u opticaju. Ono na šta smo mi fokusirani i na šta smo se spremali sve vrijeme je ova utakmica sa BiH. U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i moraćemo stvarno da se potrudimo i odigramo na 100 posto mogućnosti da bismo pred svojom publikom došli do pobjede”, kazao je Boško Radović i dodao:

“Zaista je važno da „Morača“ bude dupke puna, treba nam publika, treba nam atmosfera, treba nam pobjeda. Što se tiče igrača i stručnog štaba, mi smo napravili odlične pripreme, nemamo povrijeđenih igrača, zdravi smo i preostaje da izađemo na teren i odigramo dobru utakmicu.”

Bojan Dubljević očekuje veliku podršku navijača i ističe da su se njegovi saigrači i on dobro pripremili za utakmicu.

“Publika je i u prethodnim utakmicama igrala važnu ulogu, tako će biti i u ovom meču. Navijači nam daju krila koja moramo da iskoristimo, igramo kući i to je mnogo važno za nas. Znam da će nam publika dosta pomoći. Bosna i Hercegovina dolazi, možda, u nekom najjačem sastavu. Mi smo se, stvarno, dobro spremili, i spremni dočekujemo taj meč. Igramo kući, pred našom publikom, a utakmica je mnogo važna za nas, ali i za njih. Očekuje nas, zato, mnogo zanimljiva i fina utakmica. Na nama je, naravno, da se borimo, da damo maksimum i opravdamo očekivanja i pokušamo da dobijemo meč koji će biti mnogo težak, ujedno i važan za nas.”

Utakmicu Crna Gora – BiH direktno prenosi kanal Sport Klub.

Podsjetimo, plasman na Svjetsko prvenstvo izborit će tri najbolje selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)