Zrinjski u četvrtak igra prvu utakmicu play-offa Konf. lige protiv Slovana, a susret je najavio napadač Nemanja Bilbija.

“Nakon prošle godine koja je bila jako dobra i neka rekordna, ove godine smo protiv Sheriffa ušli malo bojažljivo. Ova dva kruga pokazala su da se možemo nositi i da smo zasluženo u play-offu. Imamo veliku priliku protiv Slovana da pokušamo da izborimo grupe”, kazao je Bilbija.

Nakon teškog putovanja iz Kazahstana, ekipa Zrinjskog je dobila dva dana odmora.

“Iz tog razloga smo i otišli dva dana ranije da se priviknemo i stvarno smo radili po našem vremenu, a ne po njihovom. I to nam je pomoglo. Vjerujem da smo se poslije dva dana odmorili. Ja jesam, baš sam s porodicom uživao dva dana. Okrećemo se treningu danas i brzo će ta utakmica u četvrtak.”

Navijači Zrinjskog su nakon prolaska u play-off dočekali svoje junake na aerodromu.

“Kada smo sletjeli u Istanbul i kada smo dobili informaciju da će nas čekati, iako smo bili umorni svi su se nasmijali i rekli: “Svaka čast.” Predivan gest od navijača koji su stalno uz nas i hvala im na tome. Moram spomenuti i onu šestoricu koji su bili u Kazahstanu, da su došli i bili podrška. To je onako stvarno lijep osjećaj, proslaviti prolazak i pobjedu u Kazahstanu dalekom, tako da svaka im čast”, rekao je napadač Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski – Slovan igra se u četvrtak od 20:00 sati.

(Reprezentacija.ba)