Selektor ženske koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uputio je pozive igraÄicama na koje raÄuna tokom priprema za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Na spisku se nalaze sljedeće koÅ¡arkaÅ¡ice: Milica Deura, Jonquel Jones, AnÄ‘ela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Nikolina Knežević (djevojaÄko Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, AnÄ‘ela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović, Azra NikÅ¡ić.

“RijeÄ je uglavnom o poznatim imenima, sastavu koji je ostvario historijski rezultat na Eurobasketu i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo. PrikljuÄili smo toj ekipi nekoliko mlaÄ‘ih igraÄica, koje predstavljaju budućnost reprezentacije i koje se kroz pripreme imaju priliku nametnuti. Marica Gajić ovog puta neće biti sa nama, jer oÄekuje prinovu. Å to se tiÄe Jonquel Jones, ona će se naknadno prikljuÄiti reprezentaciji, kada zavrÅ¡i s obavezama prema svom klubu u WNBA ligiâ€, kaže selektor Lojo za zvaniÄnu stranicu KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH.

Okupljanje Zmajica i poÄetak priprema zakazan je za 5. agust.

Podsjetimo, SP se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih AmeriÄkih Država.

(Reprezentaicja.ba)