Kapiten Halilović: Ovo je nešto nešto na šta nismo navikli, ali moramo dati sve od sebe

Halilović govorio o predstojećim utakmicama bh. košarkaša


Kapiten Halilović: Ovo je nešto nešto na šta nismo navikli, ali moramo dati sve od sebe
Foto: KS BiH

Kapiten košarkaške selekcije BiH Miralem Halilović govorio je na današnjoj press konferenciji uoči posljednja dva susreta kvalifikacija za SP.

Halilović je izjavio da je termin u kojim će se igrati utakmice protiv Češke i Bugarske nezgodan.

“Drago mi je da smo opet svi tu. Uvijek se radujem doći i opet osjetiti tu atmosferu. Probat ćemo se pripremiti što bolje za dvije veoma jake utakmice protiv ozbiljnih rivala, posebno Češke. Bugarska je također jača za neke ozbiljne igrače, ali spremit ćemo se i nadograditi ovo što smo gradili 4-5 godina”, rekao je Halilović.

Potom je na pitanje o dugoj sezoni i umoru rekao:

“Prilično smo rano ispali u play-offu i ne mogu o tome puno pričati. Mislim da je Gegić najkasnije završio, ali odigrao sam mnogo utakmica. Mislim da se junski prozor prvi put igra i mislim da je to pogrešno. Ja sam igrao oko 60 utakmica, onda uhvatiš malo odmora, ali ti je u glavi da moraš ostati u formi jer dolazi junski prozor, a tako će biti i za juli. Ipak, kako je nezgodno nama, tako je i drugima. Ovo je nešto novo i nešto na šta nismo navikli, ali moramo dati sve od sebe. I za selektora je to nezgodno jer vjerovatno svi igrači nisu u savršenom stanju.”

Neizbježno je bilo pitanje i o odlasku Vedrana Bosnića s klupe Zmajeva.

“Naravno da je za neke igrače odlazak Bosnića bio šok i bilo je to teško prebroditi, ali šta je tu je. Profesionalci smo, volimo našu državu i baš je i selektor govorio – ljudi su trčali preko aerodroma da igraju za reprezentaciju, pa možemo i mi proći kroz tri-četiri dana turbulencija”, zaključio je Halilović.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: