Vedran Bosnić je danas podnio ostavku na poziciju selektora koÅ¡arkaÅ¡ke selekcije BiH, a nakon njega isto to je uÄinio i Mirza Teletović na sve funkcije u KS BiH.

Najvatrenija navijaÄka bh. grupa “BH Fanaticos” oglasila se na zvaniÄnoj Facebook stranici i u saopÅ¡tenju pružila podrÅ¡ku selektoru Bosniću.

“Svako ko imalo prati reprezentativnu koÅ¡arku svjedok je napretka koji je podmlaÄ‘ena ekipa napravila pod vodstvom Vedrana Bosnića. Sve ono Å¡to je on prikazao: volju, borbenost, motiv, snagu – pokazali su i oni na terenu.

Nije sluÄajnost da se formira taj uzajamni odnos. Siguran plasman na veliko takmiÄenje, euforija pred dolazak najjaÄeg sastava, dominacija na terenu protiv favorita doveli su zasluženo koÅ¡arkaÅ¡ku reprezentaciju kao primjer za selekcije u ostalim sportovima.

Izgledalo je da može biti bolje, ali onda je nastao Å¡ok. Vedran Bosnić je dao ostavku na mjesto selektora. Vjerujete li u to? Vedran kojem niko nije naÅ¡ao manu ni u struÄnosti ni u odgoju”, navodi se u saopÅ¡tenju BH Fanaticosa i dodaje:

“Vedran koji nikog nije uvrijedio izjavom. Vedran koji je ujedinio igraÄe, struÄni Å¡tab i navijaÄe. Problem se naravno javlja od strane ljudi koji teÅ¡ko da znaju napraviti i dvokorak. PoÄeli su se mijeÅ¡ati u posao selektora, poÄeli su ponižavati igraÄe.

Žele da kroje spiskove za utakmice, žele da se bave i taktikama, a najmanje žele da obezbijeđuju uslove, a zbog toga su tu i postavljeni. Neki su tu postavljeni ciljano, a nekima je u krvi da mešetare. Doći će vam sve na naplatu budite sigurni.

Pozivamo sve RAZUMNE ljude da saÄuvaju obraz i puste selektora da RADI SVOJ POSAO!

VEDRAN BOSNIĆ JEDAN JE OD NAS!”

(Reprezentacija.ba)