Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros u 11 sati iz Sarajeva u Dublin.

Pod budnim okom policajca sa dugim cijevima Zmajevi su sa sarajevskog aerodroma odletjeli za glavni grad Irske zajedno sa nekolicinom navijača direktnim čarter letom u organizaciji agencije Centrotours.

Vidno umorni od jučerašnje utakmice naši reprezentativci ne kriju optimizam pred revanš meč baraža koji je na rasporedu u ponedjeljak 16. novembra.

Zukanović i Cocalić najavljuju bolji nastup

“Umorni smo, ali idemo napraviti dobru analizu i odigrati puno bolju utakmicu u Dublinu.” poručio je Ervin Zukanović.

“Moj zadatak je bio pomagati odbranu što više je moguće. Posebno pomoći Spahiću i Šunjiću sa dugim irskim loptama. Sigurno je da možemo puno bolje. Igrali smo previše sa dugim loptama, što nije naš način igre, tako da se nadam da ćemo u Dublinu biti bolji.” istakao je Edin Cocalić.

Naša reprezentacija će u Dublinu boraviti u izoliranom hotelu “Radisson Blu St. Helen's”, a u dijelu hotela rezervisanom isključivo za Zmajeve danas će se odmah postaviti i medicinski centar, kako bi se igrači što prije oporavili do meča u ponedjeljak.

Danas će igrači koji jučer nisu igrali obaviti lakši trening, dok je sutra na stadionu “Aviva” zakazan zvanični trening dan pred odigravanje utakmice.

Nakon terorističkih napada u Parizu irska policija podigla je na viši stepen organizovanosti sve svoje aktivnosti vezane uz utakmicu Irska – Bosna i Hercegovina, pa će Zmajevi u Dublinu imati dodatno osiguranje.

(Reprezentacija.ba)