Bayern je u utorak senzacionalno ispao u 1/4 finalu Lige Šampiona od španskog Villarreala.

Navijači minhenskog tima su razočarani i bijesni, a pojedini smatraju da je Hasan Salihamidžić jedan od glavnih krivaca za loše rezultata njemačkog tima ove sezone.

Dio navijača Bavaraca dijeli mišljenje da je upravo bivši bh. reprezentativac, koji je sportski direktor i član uprave Bayerna, obavio loš posao dovođenjem Juliana Nagelsmanna za trenera te angažovanjem pojačanja za tekuću sezonu.

Ogorčni navijači Bayerna su poruke slali i Hasanovom sinu Nicku i vrijeđali su nekadašnjeg bh. reprezentativca.

Nick Salihamidžić je na svom Instagram profilu objavio neke od poruka u kojima navijači psuju Hasana, ali vrijeđaju i njegove sestre.

“Ludo je kako vi navijači mijenjate mišljenje. Ludo je kako nikada ne pohvalite mog oca za dobre stvari, ali svaki put kada se nešto loše desi svalite sve na njega i terorišete našu porodicu porukama. Svaka vam čast, stanite jednom uz svoj klub kada je loše, nevjerovatno.”, poručio im je Nick.

Inače, Nick je član U19 tima Bayerna, a u augustu 2020. godine govorio je za Reprezentacija.ba portal.

“Najveća veza sa BiH su moji nana i djed koji žive dole i sa kojima sam stalno u kontaktu. Moram biti iskren da bosansku muziku baš i ne volim (ha, ha), ali hranu volim, posebno ćevapčiće i naše palačinke. Reprezentaciju BiH gledam, ali nažalost nisam baš bio u prilici gledati mlađe selekcije. Cijeli život sam jako puno zauzet zbog treninga i škole, a nadam se kada budem stariji da ću moći obići Bosnu i Hercegovinu detaljno i dobro je upoznati”, kazao je Nick za naš portal.

Nick Salihamidžić objavio poruke navijača Bayerna upućene njegovom ocu

(Reprezentacija.ba)