Fudbaleri Tuzla Cityja u nedjelju od 15,00 sati na Tušnju igraju protiv Rudara iz Prijedora meč 23. kola Premijer lige BiH.

Na klupi Tuzle zbog suspenzije neće biti trenera Husrefa Musemića, a njega će mijenjati pomoćnik Dženis Ćosić.

Ćosić je na zvaničnoj press konferenciji najavio duel protiv Rudara.

“Ekipa Rudara u posljednje vrijeme ima nekih organizacijskih problema, međutim to nas ne smije da opusti ni u jednom trenutku. Međutim, bez obzira na sve probleme, oni su pokazali u zadnjim utakmicama, da imaju ozbiljan roster fudbalera. Sigurno je da će nam najveći problem praviti njihova odbrana, dok su jako opasni u napadu gdje imaju jako dobre individualce”, rekao je Ćosić i dodao:

“Pokazali smo i u prethodnim utakmicama da imamo i timskog duha, zajedništva, te da nas to također krasi. U ovoj utakmici nećemo moći da računamo na kartoniranog Krpića, te Gavrića koji je zaradio devet kopči u prethodnom susretu. Sigurno da pobjeda protiv Rudara bi nam dala podstreka, jer u nastavku prvenstva očekuje nas paklen raspored.”

Krilni vezni Tuzla Citya Mirzad Mehanović istakao je da ih samo zanimaju nova tri boda na njihovom kontu.

“Sjajno smo igrali u prethodnim utakmicama, radili smo dobro što nas je nagradilo dobrim rezultatima. Očekujem da tri boda ostanu na Tušnju. Što se tiče moje forme zadovoljan sam, ali još bitnije je da ekipa igra dobro i da u ovoj utakmici pobjedimo na Tušnju”, riječi su Mehanovića.

(Reprezentacija.ba)