Nekadašnji kapiten U21 BiH i današnji reprezentativac A selekcije Sanjin Prcić (28) igra sjajnu sezonu u francuskom Strasbourgu.

Njegov klub je četvrti u Francuskoj i u aktivnoj borbi za izlazak u Ligu Šampiona, a Prcić je čak proglašen za igrača mjeseca u Strasbourgu. Iza sebe u sezoni ima 26 utakmica i jedan gol.

Na ljeto mu ističe ugovor sa Strasbourgom, pa ga kako saznaje Reprezentacija.ba, mnogi klubovi pokušavaju dovesti u svoje redove.

Raspored i tabelu francuske Ligue 1 pogledajte u Reprezentacija.ba match centru.

Posljednji signali interesa stižu iz Serije A, gdje Prcićeve tehničke sposobnosti, zbog karakteristika talijanskog elitnog fudbala, dobijaju posebno na vrijednosti. No upitno je mogu li talijanski klubovi, osim onih najvećih, parirati uslovima koje nudi francuska Ligue 1 u koju se proteklih godina ulio kapital iz Amerike, Kine, Rusije, Engleske…

Prcić je u 2016. godini nosio dres Torina i Perugije gdje je odigrao 15-ak utakmica.

Nakon što je bio kapiten U21 BiH, za seniorsku reprezentaciju je igrao svega 11 puta, no njegove kvalitete i iskustvo najbolje smo vidjeli na utakmici Ukrajina – BiH. Prcić je tada u posljednjih pola sata igre, pri negativnom rezultatu, donio balans našem timu na sredini terena, te i direktno učestvovao u akciji kod izjednačujućeg gola.

No sigurno je kako je naš reprezentativac u potpunosti je posvećen klubu i što boljem plasmanu u Ligue 1 na kraju sezone.

Prcić narednu utakmicu za Strasbourg igra u nedjelju kada gostuju Lorientu.

(Reprezentacija.ba)