Uzbuđenje dostiže vrhunac povratkom Lige šampiona na listu, a Mozzartove kladionice ne miruju. Za danas su pripremili dvije kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu, a logično se odnose na najkvalitetnije kontinentalno takmičenje.

Sjajna igra Liverpoola u Milanu sredinom prošlog mjeseca donela je Redsima udobnu prednost od dva gola u odnosu na Inter. Nerazuri će morati da rizikuju na engleskom tlu od samog početka, a to je opasan poligon za takav pristup. Nešto neizvjesniji meč očekuje se u Minhenu, gdje Bayern dočekuje Salzburg nakon remija 1:1 u Austriji.

LIVERPOOL – INTER (UTORAK, 21.00), KEC 1.65

Liverpool je u fantastičnoj formi. Nakon pobjede u Milanu nad Interom od 2:0 slavio je u još pet uzastopnih mečeva, a osvojio je i Liga kup. Posljednji put je kiksao u prvoj polovini januara, kada je bez golova remizirao sa Arsenalom, a prethodni poraz datira s kraja prošle godine, kada je na svom terenu izgubio od Leicestera (1:0). S druge strane, Inter je nakon okršaja sa Redsima zapao u krizu i doživio poraz od Sassuola, odnosno remizirao sa očajnom Genovom. Ipak, čini se da se vratio u život visokom pobjedom na svom terenu nad Salernitanom (5:0) prošlog vikenda.

BAYERN – SALZBURG (UTORAK, 21.00), KEC 1.25

Bayern nije uspio pobijediti tokom vikenda kod kuće Leverkusen (1:1) u Bundesligi, iako je bio daleko bolji rival. Nije se radovao u prvom meču eliminacionog dijela Lige prvaka u Salzburgu (1:1), kada se “preznojavao” i spriječio poraz u posljednjem minutu. U revanšu mora učiniti više i očekuje se veliki pritisak Bavaraca. S druge strane, austrijski prvak ima ogromno vodstvo u domaćem prvenstvu, a za vikend je u ligi savladao Altach (4:0). Ove dvije ekipe susrele su se prošle godine u grupnoj fazi Lige prvaka, a Bayern je oba puta pobijedio (3:1, 6:2).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)