Napoli i Milan našeg Radeta Krunića večeras od 20,45 sati igraju derbi utakmicu 28. kola talijanske Serije A uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Oba tima nakon 27 odigranih kola imaju po 57 bodova, ali je Napoli na drugom mjestu zbog bolje gol razlike. Pobjeda bilo kojem timu donijela bi prvo mjesto, a zanimljivo da bi u slučaju remija Napoli, Milan i Inter imali po 58 osvojenih bodova.

Gazzetta dello Sport je najavila startne postave i naš Rade Krunić će najvjerovatnije meč početi sa klupe za rezervne igrače.

Napoli je favorit u večerašnjem derbiju. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.20 na pobjedu tima iz Napulja. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni susret ove sezone odigran je u Milanu, a Napoli je golom Elmasa slavio sa 0:1.

Zanimljivo da Napoli ne igra baš najbolje na svom terenu i već je tri puta poražen u aktuelnoj sezoni. Milan na gostovanjima ima odličan skor od devet pobjeda, tri remija i samo jednog poraza te nas sigurno očekuje interesantna utakmica.

Također, u posljednja tri međusobna meča Napolija i Milana uvijek je gost slavio. Napoli je dva puta po 1:0 dobijao u Milanu, a Milan je sa 3:1 bio bolji na stadionu u Napulju.

Spomenimo i da će Napoliju večeras nedostajati Tuanzebe i Malcuit, dok Milan u Napulj stiže bez Kjaera i Romagnolija.

Raspored i satnica susreta 28. kola Serije A za nedjelju , 6. mart:

Genoa – Empoli (12,30 sati)

Fiorentina – Verona (15,00 sati)

Bologna – Torino (15,00 sati)

Venezia – Sassuolo (15,00 sati)

Juventus – Spezia (18,00 sati)

Napoli – Milan (20,45 sati)

Odigrani susreti 28. kola Serije A:

Inter – Salernitana 5:0

Udinese – Sampdoria 2:1

Roma – Atalanta 1:0

Cagliari – Lazio 0:3

(Reprezentacija.ba)