Mjesec bogatog fudbalskog programa se zahuktava, a ove srijede imate tri kvote koje nećete naći nigdje u svijetu.

Mozzartove kladionice danas su bile izdašne u utakmicama Kupa Francuske, Holandije i Kupa Njemačke, gdje se kriju najveće kvote. Monako se bori za izlazak na evropsku scenu, a to može i kroz Kup, gdje ga čeka polufinalni duel sa Nantesom. PSV je veliki favorit na gostovanju Go Ahead Eaglesima u borbi za finale Kupa Holandije, dok će Hamburg preko Karlsruhea pokušati iskoristiti domaći teren i plasirati se u polufinale DFB kupa.

NANTES – MONACO (SRIJEDA, 21.15), DVOJKA 2.40

Nantes je samouvjereno startovao u Kupu Francuske, gdje je lako savladao Sochaux, Vitre i Brest. Kanarincima je najteži ispit bio četvrtfinalni meč protiv Bastie, koji je pružio ozbiljan otpor. Nakon 26 kola tekuće sezone francuskog prvenstva, žuto-zeleni su upisali 11 pobjeda i šest remija, što im je donijelo 39 bodova i sedmu poziciju na tabeli. Nakon pobjede nad PSG-om (3:1), današnji domaćini remizirali su sa Metzom (0:0). Monako ove sezone ne raduje navijače, ali je istovremeno igrao snažno u grupnoj fazi Lige Evrope, što je donijelo ulaznicu za osminu finala ovog turnira. Kneževi su do sada bili uspješni u pohodu na Kup, gdje su lako prošli prve faze, dok su u četvrtfinalu pobijedili Amiens (2:0). U Ligi 1 Monako je ostvario 10 pobjeda i osam remija, te je deveti sa 38 bodova. U posljednjem meču Kneževi su izgubili od Reimsa (1:2).

GO AHED EAGLES – PSV (SRIJEDA, 20.00), DVA 1.40

Go Ahead Eagles čeka pakleni zadatak u pokušaju da se domogne finala Holandskog kupa. Ovaj klub je do sada prošao četiri kruga takmičenja, eliminisavši Almere City, Rodu, Herenven i NEC, ali sada ima posla sa PSV-om. U Eredivisie, domaćini su prošlog vikenda senzacionalno pobijedili Ajax (2:1). PSV je predvidljivo jedan od tri najveća kluba u Holandiji. Po broju trofeja u Kupu (9) zaostaje za Feyenoordom (13) i Ajaxom (20). Posljednji put Filipsovci su osvojili KVNB Becker 2012. U ovogodišnjem izdanju Kupa ovaj holandski gigant je sve utakmice odigrao u Ajndhovenu i pobijedio Fortunu, Telstar i Bredu. U okviru Eredivisie gosti su 27. februara savladali Rotterdam Spartu rezultatom 2:1.

HAMBURGER – KARLSRUHER (SRIJEDA, 18.30), KEC 1.65

Hamburger ima prilično dobru sezonu i nalazi se na četvrtom mjestu u Zweiti, sa četiri boda zaostatka za liderom. Tim ima najmanje poraza u aktuelnom prvenstvu, samo tri, ali sliku kvari 11 remija. Nakon niza uspješnih mečeva, Dinosaurusi su najvažniju utakmicu izgubili od Werdera iz Bremena rezultatom 2:3, a večeras se sa Karlsruheom bore za plasman u polufinale Kupa Njemačke. Gosti nisu toliko uspješni i nalaze se tek u sredini tabele sa 33 boda. Rezultati Karlsruhea u gostima su depresivni, uspio je pobijediti samo tri puta.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)