Večeras nas očekuje prva utakmica polufinala Kupa Italije između Milana i Intera, a bh. reprezentativci Rade Krunić i Edin Džeko najavljeni su od prve minute.

Milan i Inter vode veliku bitku u Seriji A na vrhu tabele. Igraju dosta izjednačeno i čini se da će borba za Scudetto biti neizvjesna do kraja.

Novu bitku Rosoneri i Neroazuri će voditi u Kupu Italije i to u polufinalnim utakmicama. Prva je na rasporedu već večeras na San Siru od 21:00 sati.

Milan je u nešto boljoj formi, na zadnjih pet utakmica imaju tri pobjeda i dva remija, dok je Inter na učinku od jedne pobjede i po dva remija i poraza.

Posljednji međusobni susret odigrali su petog februara kada je Milan kao gost nakon preokreta u tri minute slavio sa 2:1.

Kladionice daju vrlo malu prednost Interu. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.50 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Prema najavama talijanskih medija bh. reprezentativci Rade Krunić i Edin Džeko igrat će od prve minute.

U redovima Milana neće biti Kjaera i Tonalija, dok je i nastup Ibrahimovića pod upitnikom. Za Inter neće igrati Gosens i Correa.

Utakmica počinje u 21:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)