Protekle subote na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli je odigrana utakmica između nogometnih klubova Tuzla City i Sloboda, a zbog incidenta za vrijeme meča reagovala je specijalna policija koja je uhapsila dvije osobe, potvrđeno je za Klix.ba.

Naime, tokom spomenute utakmice došlo je do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je morala reagirati Jedinica policije za specijalnu podršku, koja djeluje pri Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

“Zbog narušavanja javnog reda i mira E.B., rođen 1984. godine je lišen slobode i priveden u službene prostorije, gdje mu je uručen prekršajni nalog, a o događaju je obaviješten i dežurni sudija Općinskog suda u Tuzli”, izjavila je za Klix.ba Amra Kapidžić, glasnogovornica tuzlanske policije.

Kako je dodala Kapidžić, prilikom obezbjeđenja utakmice još jedna jedna osoba inicijala A.J., rođena 1976. godine, je uhapšena i privedena u službene prostorije gdje. Sve potrebne mjere i radnje poduzimaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

“A.J. će biti predat u nadležnost dežurnom tužiocu zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju poslova sigurnosti”, dodala je Kapidžić.

Prema informacijama koje su nezvanično potvrđene za Klix.ba, E.B. i A.J. su zapravo osobe koje su se nalazile u pratnji Azmira Husića, vlasnika nogometnog kluba Tuzla City, prenosi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)