Večeras se širom Europe igraju revanš susreti 1/16 finala Europa Lige, a Dinamo naših Amera Gojaka i Luke Menala na svom terenu od 18,45 sati igra protiv Seville uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Sevilla je u prvom susretu pobijedila 3:1 i blizu je plasmana u 1/8 finala.

Mediji u Hrvatskoj pišu da će Gojak i večeras igrati od prve minute, dok bi Menalo svoju šansu trebao čekati sa klupe za rezervne igrače.

Gojak je u zadnja dva susreta igrao po 90 minuta i očekivano će biti u startnih 11, a sa Menalom je situacija prilično čudna. Luka ima ugovor sa Dinamom do juna 2026. godine, ali je jedini igrač koji nije dobio ni minutu za igru u nastavku sezone.

Menalo je zabio pet golova i dodao dvije asistencije u tekućoj sezoni, bio je odličan na pripremama, pa nije jasno zbog čega mu trener Kopić ne daje šansu za igru.

Kladionice smatraju da je Sevilla favorit večeras u Zagrebu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.10 na trijumf Seville. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Inače, trener Dinama Željko Kopić na zvaničnoj press konferenciji kazao da su njegovi saigrači u prvoj utakmici igrali na najvišem europskom nivou.

“Mi smo se odlučili igrati maksimalno proaktivni fudbal, koji puno troši, ali to je naš put i tako smo igrali u Sevilli gdje smo pokazali kvalitetu. Ta utakmica u Sevilli je po svim energetskim parametrima svih ekipa koje su igrale taj dan bila na najvišem europskom nivou. Bio sam prezadovoljan s puno stvari i nemam nikakvu namjeru odstupiti od toga. Naravno, da se pita i protivnika koji nas je 20-30 minuta stavio u podređeni položaj. Sevilla ima izuzetnu kvalitetu i jedna je od vrhunskih momčadi”, riječi su Kopića.

Trener Dinama ima i mnogo problema uoči večerašnjeg susreta i ne može računati na Perića, Ivanušeca, Ademija, Lauritsena i Andrića.

Sevilla u Zagreb stiže bez Lamele, Martiana i Susa.

Od 21,00 sati portugalska Braga na domaćem terenu igra protiv moldavskog Sheriffa.

Za Sheriff bi od prve minuta trebao nastupiti bivši U21 reprezentativac Stjepan Radeljić. Naš stoper je u prvom susretu odigrao cijeli meč, a njegova ekipa je napravila iznenađenje i slavila sa 2:0.

S obzirom da je ukinuto pravilo gola u gostima, Bragi je potrebna pobjeda od dva gola razlike kako bi izborila eventualne produžetke.

Braga je apsolutni favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.40 na pobjedu Brage. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da je Braga dominirala u susretu prije sedam dana, imala posjed lopte, veći broj udaraca, ali nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat.

S druge strane, Sheriff će pokušati izboriti plasman dalje i postavi prvi moldavski klub u historiji koji se našao među 16 najboljih u Europa Ligi.

Večerašnji susret iz Brage direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica revanš utakmica 1/16 finala Europa Lige

18,45 sati: Dinamo Zagreb – Sevilla (prvi meč 1:3)

18,45 sati: Lazio – Porto (1:1)

18,45 sati: Olympiakos – Atalanta (1:2)

18,45 sati: Real Sociedad – Leipzig (1:2)

21,00 sati: Braga – Sheriff (0:2)

21,00 sati: Betis – Zenit (3:2)

21,00 sati: Glasgow Rangers – Borussia Dortmund (4:2)

21,00 sati: Napoli – Barcelona (1:1)

(Reprezentacija.ba)