Danas se širom Francuske igraju dueli 26. kola Ligue 1, a naši Sanjin Prcić, Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić konkurišu za nastupe svojih timova.

Prcić će prema najavama francuskih medija biti starter u timu Strasbourga na gostovanju kod St. Etiennea.

Sanjin je ove sezone jedan od najstandardnijih fudbalera Strasbourga, a njegova momčad je u ovom trenutku na sjajnom četvrtom mjestu.

S druge strane, velikan St. Etienne vodi veliku borbu za opstanak i nakon 25 odigranih kola je na 19. poziciji sa 21 bodom.

Ekipa Strasboruga ima ulogu blagog favorita u današnjoj utakmici. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.40 na pobjedu Strasbourga. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni duel ove sezone odigran je u Strasbourgu, a Prcić i saigrači su razbili St. Etienne sa 5:1.

Ipak, St. Etiene u zadnje vrijeme igra veoma dobro, ostvario je tri vezane pobjede i navijači ovog kluba se nadaju da će njihovi ljubimci i danas doći do novih bodova.

St. Etienne u današnji meč ulazi bez Crivellija, Gnagona i Sakoa, a Strasbourgu će nedostajati Doukoure i Le Marchand.

Anel Ahmedhodžić je po dolasku u Bordeaux iz Malmoa odmah izborio mjesto u startnih 11.

Nažalost, njegova ekipa je u posljednje dvije utakmice poražena i trenutno je zadnja na tabeli sa 20 bodova.

Bordeaux danas na svom terenu igra protiv favoriziranog Monaca, a Ahmedhodžić, koji je u prošlom kolu asistirao, je najavljen od prve minute.

Očekivano, kladionice daju prednost Monacu. Kladionica Meridian nudi kvotu 1.65 na trijumf gostiju. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Bordeauxa su ove sezone na domaćem terenu dva puta slavili, četiri puta remizirali i doživjeli šest poraza. Monaco je kao gost tri puta pobijedio, isto toliko odigrao neriješenih mečeva te pet puta izgubio.

Spomenimo da će Bordeauxu danas nedostajati Briand, Costil, Mexer, Lacoux te Baysse, dok trener gostiju ne može računati na Diattu, Boadua, Fabregasa, Majeckog i Badiashillea.

Duel Bordeaux – Monaco direktno prenosi kanal Arena Sport.

Ekipe Marseillea i Clermont Foota susretom od 21,00 sati zatvaraju 26. kolo Ligue 1.

Naš Sead Kolašinac nalazi se u konkurenciji za večerašnji meč u timu Marseillea, ali će ponovo biti na klupi za rezervne igrače.

Kolašinac je u prošlom kolu ušao sa klupe i asistirao za pobjedonosni gol protiv Metza, ali trener Jorge Sampaoli je na press konferenciji pred utakmicu sa Clermontom istakao da bh. reprezentativac još uvijek nije spreman da zaigra od prve minute.

Sampaoli je istakao da se Sead još nije prilagodio sistemu igre Marseillea te da će mu trebati određen period da se adaptira na jezik i nove saigrače.

Marseille je veliki favorit u duelu protiv Clermonta. Kladionica Meridian daje kvotu 1.50 na pobjedu Marseillea u večerašnjem susretu. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Marseillea su trenutno drugi sa 46 bodova, dok je Clermont na 15. poziciji sa 24 osvojena boda.

U prvom međusobnom meču ove sezone Marseille je kao gost slavio minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke zabio je Under.

Trener Marseillea nema većih problema oko sastavljanja ekipe i večeras će mu nedostajati samo Luis Henrrique. Gosti u Marseille stižu bez Alberta i Billonga.

Susret Marseille – Clermont Foot direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica utakmica 25. kola Ligue 1 za nedjelju:

Nice – Angers (13,00 sati)

St. Etienne – Strasbourg (15,00 sati)

Lorient – Montpellier (15,00 sati)

Reims -Brest (15,00 sati)

Rennes – Troyes (15,00 sati)

Bordeaux – Monaco (17,05 sati)

Marseille – Clermont Foot (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)