Večeras se širom Europe igraju prve utakmice 1/8 finala Europa Lige, a Sevilla će na svom terenu od 21,00 sati dočekati Dinamo naših Amera Gojaka i Luke Menala. Susret će biti u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Fudbaleri Seville su ove sezone igrali u grupnoj fazi Lige Šampiona, ali su osvojili treće mjesto u grupi G i izborili plasman u 1/16 finala Europa Lige. S druge strane, Dinamo je završio drugi u grupi H Europa Lige iza West Hama i osigurao nastup među 32 najbolja tima.

Sevilla je veliki favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.40 na Sevillu. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Amer Gojak i Luka Menalo konkurišu za večerašnji duel u Španiji, a Jutarnji piše da će Gojak večeras zaigrati od prve minute.

Gojak je ove sezone odigrao 26 susreta u svim takmičenjima, zabio dva gola i jednom asistirao, ali trener Kopić mu je u zadnje tri utakmice pružio samo nekoliko minuta za igru.

Menalo je zabio pet golova i dodao dvije asistencije u 27 mečeva, a zanimljivo da je jedan gol postigao u grupnoj fazi Europa Lige.

Spomenimo i da će Sevilli večeras nedostajati Lamela, Montinel, Jordan, Navas i Suso, dok će Dinamo igrati bez Mišića i Perića.

Nešto ranije, tačnije od 18,45 sati Sheriff našeg Stjepana Radeljića dočekuje portugalsku Bragu uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Sheriff je igrao u grupnoj fazi Lige Šampiona i osvojio treće mjesto u grupi iza Reala i Intera te se plasirao u nokaut fazu Eurpa Lige.

Momčad Brage je završila kao druga u grupi F u Europa Ligi i preko moldavskog tima će pokušati izboriti plasman u 1/8 finala.

Kladionice daju blagu prednost gostima iz Portugala. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.10 na trijumf Brage. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Radeljić, bivši U21 reprezentativac BiH, će najvjerovatnije večerašnji meč početi sa klupe za rezervne igrače.

Stjepan je ove sezone ukupno odigrao 21 susret u svim takmičenjima te uspio zabiti dva gola. U grupnoj fazi Lige Šampiona nastupio je u tri utakmice.

Sheriffu će večeras zbog suspenzija nedostajati Addo i Dulanto, a trener Brage ne može računati na Leitea, Mineira, Sequeiru, Carma i Lucasa Mineira.

Raspored i satnica prvih utakmica 1/16 finala Europa Lige:

Borussia Dortmund – Glasgow Rangers (18,45 sati)

Barcelona – Napoli (18,45 sati)

Sheriff – Braga (18,45 sati)

Zenit – Betis (18,45 sati)

Atalanta – Olympiakos (21,00 sati)

Sevilla – Dinamo Zagreb (21,00 sati)

Porto – Lazio (21,00 sati)

Leipzig – Real Sociedad (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)