Egipat i Maroko, koji sa klupe predvodi naš Vahid Halilhodžić, danas od 16,00 sati u kamerunskom gradu Yaounde igraju susret 1/4 finala Afričkog kupa nacija.

Selekcija Egipta je u 1/8 finala poslije boljeg izvođenja penala izbacila Obalu Slonovače, dok je Maroko sa 2:1 pobijedio Malawi i plasirao se među osam najboljih.

U grupnoj fazi Egipat je zauzeo drugo mjesto u grupi D sa šest bodova, a Maroko je u nokaut fazu prošao kao prvoplasirani iz grupe C sa sedam osvojenih bodova.

Maroko je prema kladionicama blagi favorit u današnjem dvoboju. Kladionica Maxbet nudi kvotu 2.70 na pobjedu Maroka u regularnih 90 minuta igre. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Ove dvije selekcije su se posljednji put sastale u augustu 2017. godine, a tada je Maroko slavio na svom terenu sa 3:1.

“Ovaj susret je nastavak sjajne fudbalske priče između ove dvije reprezentacije. Egipat ima mnogo iskustva u ovakvim utakmicama. Sedam puta su bili šampioni Afrike. Mi ćemo vjerovatni imati veći posjed lopte, ali Egipat je organizovana selekcija koja uvijek ima igrače koji su sposobni da vas iznenade”, kazao je Halilhodžić uoči utakmice i prokomentarisao najboljeg igrača Egipta Mohameda Salaha:

“On je jedan od najboljih igrača na svijetu. Nezaustavljiv je. Spremili smo taktiku za njega. Pokušat ćemo da ga zaustavimo ili bar da smanjimo njegovu opasnost prema našem golu.”

Vjerovatni sastavi:

Egipat: El-Shennawy; Kamal, Hegazi, Hamdi, Ashraf; Zizo, El-Sulya, Elneny; Mohamed, Marmoush, Salah.

Maroko: Bono; Hakimi, Saiss, Aguerd, Masina; Amrabat, Amallah, Louza; Boufal, En-Nesyri, El Kaabi

Meč Egipat – Maroko direktno prenosi kanal Sport Klub.

Pobjednik ovog susreta u 1/2 finalu igrat će protiv Kameruna.

Plasman u 1/2 finale osigurale su selekcije Burkine Faso i Kameruna, dok se večeras od 20,00 sati u posljednjem meču 1/4 finala sastaju Senegal i Ekvatorijalna Gvineja.

(Reprezentacija.ba)